Klart idag: Här är det som krävs för att komma in på Handels i Stockholm

SSE Business LabHandelshögskolan

Handelshögskolan i Stockholm. Foto: TT

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

Breakit kan avslöja hur höga betyg du behöver för att kvala in till Handels i Stockholm.

Många grundare till de främsta bolagen och tyngsta riskkapitalisterna som vi skriver om på Breakit har startats av personer med en bakgrund från Handelshögskolan i Stockholm eller i folkmun Handels.

Vi det här laget att är det välkänt att Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adelberth och Victor Jacobsson startade Klarna medan de pluggade på Handels. Andra tunga namn som har gått igenom ekporten på Sveavägen 65 är Jacob De Geer (Tradedoubler/Izettle), Carl Pei (Oneplus/Nothing), Elsa Bernadotte (Karma),  Pär-Jörgen Pärsson (Northzone), Jessica Schulz (Northzone) och Johan Brenner (Creandum). 

De senaste åren har vi också sett grundarteam från Handels dra igång bolag som Voi, Budbee, Airmee, Scrive, Digiexam, Lassie och Memmo, för att nämna några exempel. Många har gått via skolans egna inkubator SSE Business Lab.   

Nu står det klart vilka betyg som krävdes för att komma in på skolans traditionella “Business & Economics”-program i år – och potentiellt bli nästa svenska techstjärna i framtiden.

Betygen

BI (vanliga slutbetyg från gymnasiet, utan extra meritpoäng): 19,58 (max 20)

BII (kompletterade slutbetyg från gymnasiet, utan extra meritpoäng): 19,69 (max 20)

Högskoleprovet: 1.8 (max 2.0)

Totalt har 311 personer från Sverige antagits i år, vilket kan jämföras med 332 personer förra året. Troligen beror detta på ett utökat antal internationella studenter. Sedan 2020 sker utbildningen helt på engelska och planen är att utöka den internationella kvoten på sikt. 61 procent av de antagna var män och 39 procent kvinnor. 

För de som inte som inte kom in nu är dock inte chansen helt borta – den 1 augusti finns kommer beskedet om vilka som plockas in från reservlistan. 

Läs mer