Sök

E-handlare Miniroom i konkurs – sålde barnkläder och leksaker

Miniroom
Foto: Isabell Höjman/TT.

Miniroom har ansökt om konkurs. Foto: Isabell Höjman/TT.

Breakit

Breakit

Västeråsbaserade e-handlaren Miniroom, som säljer barnkläder och leksaker, har inlett en konkurs.

E-handlaren Miniroom som säljer barnkläder och leksaker på nätet har inlett en konkurs, enligt Bolagsverket.

Bolaget har varit baserat i Västerås och grundades 2013 av Jenny Wikman. Redan under Minirooms första år gick bolaget med vinst och omsatte 5,5 miljoner kronor, vilket Dagens industri tidigare har rapporterat om.

I årsredovisningen för 2021 står det att coronapandemin ”väsentligt påverkat de allmänna maknadsförutsättningar vad gäller osäkerhet och risk.” Vidare står det att bolaget påverkats negativt av brist på varor från leverantörer. Det har även påverkats negativt av längre leveranstider och prishöjningar avseende transporter och varor.

Det framgår även att bolaget genomförde ett byte av handelsplattformen under året och att leverantören av plattformen installerade ett fel, vilket påverkade hemsidans intäkter negativt under nästan hela året. Det gjorde även att kostnaderna ökade under hösten.

Under 2021 landade nettoomsättning på 8,4 miljoner kronor, att jämföra med 10,6 miljoner kronor året innan. Resultatet efter finansiella poster uppgick till minus 1,2 miljoner kronor, som kan jämföras med 180 000 kronor året innan.

Läs mer