Automile-grundaren till SaaS Summit: Avslöjar allt om miljardaffären

SaaSBreakitsaas summit 2022

Jens Nylander, grundare av SaaS-bolaget Automile, ansluter som talare till SaaS Summit 2022

Mary Ekstam

Mary Ekstam

Digital marknadsförare

Automile-grundaren ansluter som talare till SaaS Summit 2022 den 5 oktober. Missa inte det – säkra din plats idag till early bird-pris!

Han är kanske mest känd hos svenska folket för sitt bolag Jens of Sweden, som i början av 2000-talet sålde MP3-spelare men sen slutade i konkurs.

Men Jens Nylander är även en föregångare i SaaS-kretsar efter att ha grundat SaaS-bolaget Automile 2014, en tjänst som hjälper företag att effektivisera sina fordon med en digital körjournal.

Under åren har Automile tagit in ungefär 450 miljoner kronor i riskkapital, bland annat från Atomico-grundaren Niklas Zennström och SaaS-investeraren Jason Lemkin.

Det senaste året har det dock varit ganska tyst från SaaS-grundaren, efter att han hösten 2020 sålde Automile till konkurrenten Abax i vad som uppges ha varit en miljardaffär.

Bryter tystnaden på SaaS Summit

Men nu bryter Jens Nylander tystnaden och ansluter till Breakits event SaaS Summit den 5 oktober 2022 på Cirkus i Stockholm. 

Där kommer vi att djupdyka i affären och för första gången berättar grundaren om spelet bakom kulisserna i miljardaffären och lärdomarna som kom med den.

”Det som ändrats på SaaS-scenen är vad det får kosta att växa. Förut spelade det ingen direkt roll: det viktiga var tillväxt till vilket pris som helst. Det här har ändrats radikalt och det väcker frågor om hur nästa generations SaaS-bolag ser ut", säger Jens Nylander.

Här tror jag att Automiles resa är intressant att lyssna på – från hur vi i början framförallt jagade tillväxt och hur vi mot slutet blev lönsamma och därefter såldes”, säger Jens om sin medverkan.

Är du nyfiken på hur denna resa gått till och vägen till miljardaffären sett ut? Missa inte vår intervju med Jens Nylander på SaaS Summit den 5 oktober.
 
Vi har ett begränsat antal rabatterade early bird-biljetter – säkra din plats här!

 

Läs mer