Detaljerna som gör helt elektriska MINI unik

MINI

Tobias Lundgren

Sugen på en ny helt elektrisk körupplevelse? Här är detaljerna som får helt elektriska MINI att sticka ut.

MINI har varit en ikon i bilvärlden i över 60 år och nu går MINI Cooper SE att få med en helt elektrisk drivlina. För den som vill uppleva något nytt på vägarna kommer här några anledningar att provköra bilen.

  • Gokartkänslan har aldrig varit bättre

Samtliga modeller av MINI har utmärkt sig genom den klassiska “gokartkänslan”, men nu har den förstärkts ytterligare. Det beror på att helt elektriska MINI är 30 millimeter lägre än sina fossildrivna syskon och har dessutom ett batteri med 32,6 kWh kapacitet monterat i golvet. Lägre tyngdpunkt innebär ännu bättre väghållning och kurvtagning.

  • Kör bilen med en enda pedal

Den 184 hästkrafter starka elmotorn reagerar direkt när du trycker ner gaspedalen, men också direkt du släpper den. Helt elektriska MINI har endast en växel och bromsar automatiskt när foten lyfts. Då regenereras också kraft till batteriet, vilket förlänger räckvidden (225–234 km enligt WLTP) ytterligare.

  • Den ikoniska designen är bevarad – och förstärkt

När en MINI rullar längs gatan vänder människor på huvudet. Bilen är fortfarande lätt att känna igen med sin unika och snygga design, nu uppdaterad med moderna drag från 2020-talet.  Med djärva färgmatchningar på tak, fälgar och spegelhus kommer MINI att sticka ut var den än dyker upp.

  • Full kontroll – med unikt digitalt kombiinstrument

Bakom ratten har du total kontroll över fordonet genom det multifunktionella kombiinstrumentet. Här visas all viktig information om bilen och resan på en 5 tums färgskärm. Genom MINI Connected, som styrs via en 8,8 tum stor pekskärm i färg, får du tillgång till en hel värld av tjänster.

Vill du provköra helt elektriska MINI Cooper SE? Boka här!

Läs mer