Backing Minds lämnade dörren på glänt i nya fonden – nya investerare smet in

Backing mindsriskkapital

Susanne Najafi och Sara Wimmercranz har ett knep. Foto: Pressbild och Henrik Huldschiner.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Niklas Zennström var en av de nya investerarna som gick in i Backing Minds andra fond efter att de egentligen meddelat att den var stängd.

För ungefär ett år sedan stängde riskkapitalbolaget Backing Minds sin andra fond, och de meddelade att storleken låg på 500 miljoner kronor. Bland de som investerade i fonden fanns bland annat Martin Lorentzon, H&M-familjen, Stena och Supercells Ilkka Paananen.

Men sedan verkar fonden ha fortsatt plocka in ytterligare några investerare. En som har gått in i fonden är Skype-grundaren Niklas Zennström. Han har också fått sällskap av golf techbolaget Toptracers grundare Daniel Forsgren och två ytterligare arvtagare av Stena-imperiet. Totalt 24 investerare ska finnas i fonden.

“Idag går nästan allt kapital, inte bara i Sverige utan också i Europa och USA, till samma tighta homogena nätverk, och väldigt få grundare får ta del av detta. Det är här vi kommer in och gör stor skillnad”, säger Susanne Najafi, medgrundare till Backing Minds i ett pressmeddelande om fondens fokus.

Hur mycket större fonden blev vill Backing Minds grundare Susanne Najafi och Sara Wimmercranz däremot inte säga.

Bland bolagen som Backing Minds har investerat i finns Transfergalaxy, Dynamic Code, Lingio, Combify och Trustrace.

Läs mer