Från Jönköping till Y Combinator - får nu in 13 miljoner kronor

Jönköping Science Park Impraise
Från Jönköping till Y Combinator - får nu in 13 miljoner kronor

Foto: Pressbild

Jonas de Lange

Reporter

Jönköping Science Park-alumnen Impraise tar in kapital till sin feedback-app.

Tanken med appen är att göra det lättare for folk att ge varandra personlig feedback efter ett möte eller projekt. Förhoppningen är att appen ska ersätta utvecklingssamtalen på världens arbetsplatser och göra att berömmet flödar mellan chefer och anställda.

Bolaget grundades av tre utbytesstudenter från Holland och Tyskland vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Efter att ha kommit tvåa i en startuptävling fick grundarna en plats på acceleratorn Spark, som ligger under Jönköping Science Park.

Vägen gick sedan vidare till en av världens främsta acceleratorer, Y Combinator. Idag har bolaget 20 anställda och kontor i New York och Amsterdam.

Nu har alltså Science Park-alumnen fått in 13 miljoner kronor. Bland investerarna är bland annat Palm Drive Ventures och China Growth Capital och HenQ.

“Vi har stark tilltro till visionen att peer-to-peer feedback kommer skapa ständiga förbättringar, framsteg och lärande för både människor och organisationer”, säger Coen van Duiven, vd för HenQ.

Läs fler artiklar
LÄS MER