Newshubby i konkurs - Alexandra Bylund satsar på ny verksamhet

Newshubby
Newshubby i konkurs - Alexandra Bylund satsar på ny verksamhet

Johanna Ekström

Reporter

"Man måste våga ta ett beslut, den värsta fasen är gråzonen när man inte gör någonting", säger bolagets vd och grundare.

Det har gått två månader sedan vd:n Alexandra Bylund lämnade bolaget. Nu har Newshubby begärts i konkurs. På sin sajt skriver bolaget:

"Vi vill tacka för den här tiden, och rikta ett speciellt stort tack till alla er som har testat tjänsten. Vi kommer tyvärr inte att driva NewsHubby vidare, även om vi ser att det finns ett stort behov. Vi hoppas däremot på att någon annan tar över bollen så att det blir lätt för företag att nå ut till media :)"

Newshubby började hösten 2014 som en tjänst enbart för skapande av pressmeddelanden. Under 2015 fokuserade Newshubby alltmer på att skicka ut och matcha rätt pressmeddelanden med rätt journalister.

Under hösten infördes en prisgaranti riktat till de företag som vill prova på PR eller göra några få punktinsatser varje år. I somras tog bolaget in en såddrunda på en miljon från den brittiska affärsängeln Russell Glenister och Almi tillväxtlån.

Nu satsar Alexandra Bylund istället på den egna PR-byrån PR with an Edge, som till en början var en sidoverksamhet till Newshubby.

"Jag skötte det lite med vänsterhanden, men samtidigt så började vi i höstas få in stora kunder. Det kom till en punkt där jag såg att Newshubby nog skulle behöva ett år till innan det kunde gå runt, samtidigt som PR with an Edge gick bra och rullade på av sig självt".

"Det gick för bra för att kunna få så lite kärlek, efter flera månaders ältande med mig själv så kände att jag måste fokusera på det istället", säger Alexandra Bylund.

Att lägga ner Newshubby var inte ett enkelt beslut. 

"Jag önskar någonstans att jag hade kunnat dela på mig. Jag tror fortfarande på idén, det finns ett problem att lösa".

"Vi hade behövt ännu mer teknik, vi hade behövt utveckla det under längre tid. Jag kan inte veta om vi var exakt på rätt väg, det vet man ju aldrig i förväg, men vi var något på spåren".

Det värsta var enligt Alexandra Bylund tiden innan hon fattat beslutet. 

"Den värsta fasen är gråzonen när man inte gör någonting, ju snabbare man tar beslutet desto bättre mår man. Gråzonen tär på både ekonomi och välmående om man går och kämpar på för länge", säger hon och fortsätter:

"Ofta gör man det för att man tänker på andra människor. Det blir lite extra tungt mentalt att ta det eftersom det finns andra människor, som investerare, som har trott på det här".

 

Läs fler artiklar
LÄS MER