Gjorde succé med bomberjackor – nu går Elly Pistol i konkurs

Elly PistolMode

Leila Kloo, vd på Elly Pistol. Foto: Press/Montage

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

E-handlaren Elly Pistol har begärt sig själva i konkurs.

Den svenska e-handlaren Elly Pistol blev en gång i tiden hajpade för sina bomberjackor. Uppstickaren har fokuserat på kläder inom streetstyle och träning, men försäljningen flög aldrig riktigt som bolaget hoppades på. 

Nu har Elly Pistol försatts i konkurs av Stockholms tingsrätt. Det rapporterar sajten Habit.se.

Som anledningar nämns ökade frakt- och råvarupriser liksom produktionsförseningar som ska ha sin grund i pandemin. I konkursansökan som har skickats in av bolaget själva till Stockholms tingsrätt under tisdagen den 21 juni framgår enligt sajten att bolaget Ellypistol AB är på obestånd och alltså inte kan betala sina skulder. 

Förra året fick Elly Pistol också en ny vd i Leila Kloo. Hon tog över efter att bolaget inte levt upp till den tidigare vd:n Peter Lenerius planer om att öka tillväxten med 100 procent mellan 2019 och 2020. 

Även om intäkterna ökade mellan åren så omsatte Elly Pistol bara 5,1 miljoner kronor under 2020. Vilket kan jämföras med en omsättning på 4,3 miljoner kronor under 2019. Även då hänvisade bolaget problemen till den pågående pandemin.

”Detta har i sin tur påverkat försäljningen negativt då företaget saknat produkter i lager och då främst under första halvåret 2020”, skrev bolaget då. 

Resultatet för 2020 landade på minus 2,9 miljoner kronor. Det var något bättre än minusresultatet på -3,5 miljoner kronor året innan. 

I årsredovisningen för 2020 skrev Elly Pistol också att bolaget såg en “stark tillväxt” under 2021. De siffrorna har ännu inte kommit in till bolagsverket. 

Läs mer