Duon kammar hem miljarder på Evolution-affären: ”Vi är nöjda”

Evolution Gaming GroupSpelbolag

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Branschveteranerna cashar ut. Får dela på 1,3 miljarder på ett bräde.

Livekasinobolaget Evolution har köpt Nolimit City för en runt 200 miljoner euro, motsvarande drygt 2,1 miljarder kronor. Det innebär jackpott för doldisarna bakom bolaget, som utvecklar och levererar digitala spelautomater, skriver Dagens Industri

Grundarna heter Jonas Tegman och Emil Svärd och de kontrollerar 62 procent av Nolimit City via ett gemensamt ägarbolag, enligt tidningen. Det innebär att de kammar hem motsvarande 1,3 miljarder på försäljningen till Evolution. 

”Vi är nöjda. Jag tror alla parter är det. Annars hade det inte blivit någon affär”, säger Jonas Tegman till DI. 

Duon Tegman och Svärd är kanske doldisar för den breda massan. Men de är veteraner i branschen med en bakgrund på Netent och som grundare till Comeon som 2016 såldes till Cherry. 

Affären med Evolution kan bli ännu mer lukrativ än 1,3 miljarder. Det finns också en tilläggsköpeskilling på motsvarande 1,5 miljarder kronor, som kan utgå om bolaget når vissa okända resultatmål under 2022, 2023 och 2024.

Nolimit Cutys intäkter för 2022 väntas uppgå till 30 miljoner euro med ett ebitda-resultat på 23 miljoner, motsvarande 320 och 245 miljoner kronor. 

”Vi har följt Jonas, Emil och deras kollegor i några år och imponerats då de har etablerat en helt ny stil för spelautomater. Jag är stolt över att några av de bästa förmågorna i vår bransch valt att ansluta till Evolution-nätverket”, kommenterade Evolutions ordförande Jens von Bahr affären i ett pressmeddelande under onsdagen.

Läs mer