Sök

Ny vd på Nelly – Ludvig Anderberg tar över

MathemMat.see-handel

Ludvig Anderberg, ny vd på Nelly. Foto: Press

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

Styrelsen på Nelly har nu utsett sin nya vd – Ludvig Anderberg kliver in från och med 22 augusti.

I förra veckan kom beskedet att Kristina Lukes sparkades från vd-posten på Nelly efter att ha tillträtt drygt två tidigare. 

”Jag tror att båda parter är väldigt nöjda med den första delen av omställningsresan. Och nu blir det ett annat tempo och prio som behövs i ledarskapet”, sa hon efter beskedet.

Nu står det klart att Ludvig Anderberg tillträder som ny vd på Nelly. Den 22 augusti blir hans första dag på jobbet, fram tills dess styr den tillförordnande vd:n Helena Karlinder-Östlundh

Ludvig Anderberg har fram tills nu varit vd på Mat.se. Mellan 2015 och 2018 jobbade han dock på Nelly, bland annat som finanschef och tillförordnad vd. Han har också varit finanschef och operativ chef på noterade e-handlaren Revolutionrace. 

"Det ska bli spännande att återigen få arbeta med Nelly som är ett av Nordens starkaste varumärken för mode på nätet för unga kvinnor. Bolaget har tagit flera viktiga steg som förnyad logistik och samling av alla medarbetare i Borås. Nu ska vi arbeta vidare med varumärket och effektivisera processerna", säger Ludvig Anderberg.

Nu väntar en "förändringsresa"

"Jag välkomnar Ludvig Anderberg tillbaka till Nelly Group. Han har rätt bakgrund och erfarenheter för att driva Nellys omställningsresa mot lönsamhet", kommenterar styrelsens ordförande Mathias Pedersen.

Veckan innan Kristina Lukes fick lämna Nelly gick bolaget ut med en vinstvarning för det andra kvartalet. De sa då att de förväntar sig försäljningen skulle minska med tvåsiffriga procenttal och att resultatet skulle bli negativt eller runt nollan. Detta på grund av minskad trafik till bolagets hemsidor och att e-handeln har haft en tuff vår. 

När Breakit når Ludvig Anderberg på onsdagseftermiddagen är han hemlighetsfull kring planerna och tankarna kring sin nya arbetsgivare. 

“Det känns givetvis jätteroligt att komma tillbaka till Nelly. Det är ett bolag som jag har väldigt positiva känslor kring. Det känns inspirerande att få komma tillbaka samtidigt som jag är ödmjuk inför att det har hänt mycket under åren jag var borta”, säger han till Breakit.

Han vill alltså inte uttala sig om Nellys situation av idag. Inte än.

“E-handeln har det ju tufft, det är allmänt känt. Men jag avvaktar med den mer detaljerade bilden tills jag har satt mig in i verksamhet och kommit på plats”. 

Han är fortfarande verksam inom Mat.se som håller på att integrera sin verksamhet med förvärvaren Mathem. Sajten Mat.se ska stängas i slutet av juni och han ska även hinna med att ha semester innan han börjar på Nelly i augusti.

Nyheten innebär också att Off the record-redaktions spaning om att storägaren Stefan Palm som potentiell vd-efterträdare inte stämde. För mer av det hetaste skvallret inom det nya näringslivet, kolla här.

Läs mer