Dubblade förra året – så går det för Joakim Lundells padelsatsning

Padel

Jocke och Jonnas satsning mot börsen har stött på problem.

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Siffrorna har landat för Joakim Lundells och Danjal Kananis investering.

Influencern Joakim Lundell och hans ekonomiska rådgivare Danjal Kanani klev in som aktieägare och styrelseledamöter i Techton of Sweden i början av året. Bolaget som har sin bas i Uddevalla tillverkar padelrackets och tillbehör sedan 2020. I uppdraget ingår att Lundell och Kanani ska bidra med kunskap om marknadsföring, hette det. 

Sajten Influens.se har plockat upp den senaste årsredovisningen och den visar att bolaget, året innan duon klev in, såg en omsättningstillväxt på 130 procent till 1,1 miljoner kronor.

Bolaget vände samtidigt till ett minusresultat på 117.400 kronor, från den tidigare vinsten på 144.000 kronor. Några kommentarer till varför vinst blev till förlust finns inte i rapporten.

Joakim Lundin och Danjal Kanani är inte bara välkända namn från Youtube och Instagram. Breakit har rapporterat om hur mediaprofilen och den ekonomiska rådgivaren tillsammans med det skandalomsusade Capital Conquest i praktiken tog över det noterade bolaget Newton Nordic i höstas. 

Planen var att bolaget skulle få en helt ny inriktning mot influencer marketing. Efter stenhård kritik från Nasdaqs disciplinnämnd tog börsäventyret slut 25 februari. Då kastades Newton Nordics aktie ut med med buller och bång

 

Läs mer