Musk om sparpaketet på Tesla: ”Inte supermycket”

Tesla

Elon Musk. Foto: AP Photo/Jae C. Hong

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Var tionde fastanställd får gå från Tesla. Fler ska bli timanställda på elbilsbolaget.

Svångremmen har dragits åt även hos elbilsbolaget Tesla. I början av juni meddelade det amerikanska bolaget att var tionde anställd tvingas gå från företaget. 

Nu tar bolagets vd Elon Musk bladet från munnen om sparpaketet och säger att det egentligen handlar om en nedskärning av personalen på 3,5 procent – en summa som vd:n kommenterar som ”inte supermycket”, skriver CNBC.

Vad Tesla kommer att göra är att minska antalet fast anställda med 10 procent de närmaste tre månaderna, samtidigt som bolaget tar in fler timanställda, förklarade Musk under ett evenemang under tisdagen.

I helgen stämde två tidigare Tesla-anställda företaget för att det brutit mot amerikansk lagstiftning i samband med ”massuppsägningar”.  De två tidigare medarbetarna lämnade bolaget i juni. De hävdar att över 500 personer fått gå från Teslafabriken i Nevada. 

Uppsägningar har uppmärksammats även på ett av Elon Musks andra bolag, rymdföretaget Spacex. Anställda som kritiserade vd:ns agerande i förhållande till det pågående Twitterköpet ska ha fått lämna sina tjänster, skrev New York Times för en vecka sedan med hänvisning till källor.

 

Läs mer