Sök

Oh Cleo tänker om – vill bli ett Onlyfans för erotiska berättelser

OhCleosextech

Celine Fierro och Anders Lövbrand, grundare Oh Cleo. Foto: Kate Gabor

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

“Vi kände att vi behövde göra något innovativt”, säger grundaren Celine Fierro.

På bara ett par månader i början av förra året lanserades tre svenska appar som fokuserar på audio erotica. En av apparna är Oh Cleo som lyckats få in tunga investerare som Jacob de Geer och Heinz-arvtagaren Andre Heinz.

Oh Cleo grundades av Celine Fierro och Anders Lövbrand och har framförallt haft fokus på en engelskspråkig publik. Men trots att det gick i raketfart i början med uppemot 80.000 nedladdningar av appen har de bestämt sig för att ändra riktning.

“Det gick jättebra att få folk att ladda ner, använda och gilla appen men vårt mål var att få folk att använda den dagligen precis som man använder meditationsappar", säger Celine Fierro.

“Så nu har vi tänkt om”.

Ja, Oh Cleo har gjort en så kallad pivot och gjort om sin affärsmodell. Istället för att vara en prenumerationstjänst som storytel (fast för erotiskt material) satsar man nu på att bli en plattform för kreatörer inom audio erotica. Som ett slags Onlyfans för erotiskt material.

“Det finns otroligt många kreatörer inom audio erotica som redan har stora följarskaror”, säger Celine Fierro. 

“De tjänar idag pengar på plattformar som inte är byggda för ändamålet, exempelvis Patreon. Det finns ett jättestort utbud och en stor efterfrågan men ingen riktigt bra och användarvänlig plattform – det är där vi kommer in.”

För att komma igång snabbt har Oh Cleo köpt bolaget Fanme som byggt en Onlyfans-kopia som aldrig lanserades. Den plattformen blir nu en del av det svenska bolaget.

Redan nu har de börjat knyta kreatörer till sig som kommer att finnas på plattformen som nylanseras inom kort. 

“Tanken också är att de ska kunna marknadsföra oss, lojaliteten hos användarna ligger ju alltid mycket närmare kreatörerna än vad den gör en plattform”, säger Celine Fierro. 

Det material som redan finns på Oh Cleo kommer finnas kvar och kreatörerna kan välja att ge bort lite material gratis och ha en betalvägg på annat. 

Oh Cleo kommer att ta en liten andel av all försäljning och det är så de ska få fart på affärerna. Årsredovisningen är inte inlämnad ännu men det blev inte riktigt som de hade tänkt sig förra året.

"Vi har haft höga mål att inte bara vara en disruptiv spelare utan också skapa något som potentiellt miljontals människor använder dagligen. Med ett år i ryggen har vi lärt oss mycket och knäckt koden.“

Läs mer