Sök

Annonssamarbete med MINI

Fem saker att göra i sommar – när din elbil laddas

MINI

Tobias Lundgren

Behöver du aktiveras i väntan på att elbilens batteri fylls på?
Här är fem saker att göra för att fördriva en halvtimme på resande fot.

Att uppleva stad och land i en helt elektrisk MINI är en härlig upplevelse, tack vare den klassiska gokartkänslan som den 184 hästkrafter starka elmotorn erbjuder.

Helt elektriska MINI går att köra 225 till 234 kilometer per laddning enligt WLTP. Att sedan ladda batteriet till 80 procent tar 35 minuter.

Privatleasa helt elektriska MINI från 2.995 kronor i månaden – läs mer här!

Därför kan det vara en bra idé att planera stoppen noga och ha aktiviter förberedda. Här är några tips:

  • Förbered en mysig paus

Många elbilar ger idag själva förslag om närmaste laddpunkter, eller visar en karta på alla laddpunkter i närheten. Med MINI Charging får du tillgång till över 200 000 laddpunkter. Välj en naturskön plats och slå er ner i en härlig restaurang samtidigt som bilen laddas.

  • Sträck ut musklerna

Vid alla längre bilresor är det viktigt att ta pauser och röra på sig. Ställ dig vid sidan av bilen och utför några enkla strech- eller styrkeövningar så håller du kroppen alert under hela resan. 

  • Kontrollera bilens status – och städa vid behov

En elbil är betydligt enklare att serva än en fossildriven bil, eftersom den inte behöver någon olja i motorn. Men det kan ändå vara en bra idé att använda laddstoppet för att till exempel kontrollera däcktrycket, eftersom ett dåligt däcktryck ger en kortare räckvidd.

Dessutom kan det vara ett bra tillfälle att rengöra vindrutan och lyktorna, städa bort allt skräp i bilen – och fylla på spolarvätska.

  • Gör en bilbaserad musikquiz

Sätt ihop en spellista med bil- eller reserelaterade låtar. Spela upp den i MINI:s ljudsystem – och låt passagerarna mäta sina musikkunskaper.

  • Läs mer om helt elektriska MINI

Du gillar bevisligen innehållet på Breakit. Snittbesökaren här spenderar ungefär 1,5 minuter med varje artikel, vilket betyder att du hinner läsa hela 20 artiklar innan bilen har laddats till 80 procent.

Läs mer om vad som gör helt elektriska MINI så speciell! 

Vill du provköra en helt elektrisk MINI? Boka här!

Läs mer