Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Kavall tog in 155 miljoner för två månader sen – nu plockar de in pengar igen

Ash Pournouri och Sophia Bendz.

Hajpade bolaget får fler tunga investerare.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Den har gått drygt två månader sedan Kavall – bolaget som lovat matleveranser på 10 minuter – tog in 155 miljoner i riskkapital från bland annat Bonnier Venture och VNV Global. 

För ett otränat öga kunde det se ut som att det nystartade bolaget över en natt värderades till över en halv miljard kronor. Men riktigt så enkelt var det inte, enligt Breakits Stefan Lundell som gått på djupet i dokumenten kring kapitalinjektionen

Nu fyller Kavall på kassan igen. Nordic Angels, med Andreas Grape och techprofilen Ash Pournouri i spetsen, investerar tillsammans med Bring Venture 22 miljoner kronor i bolaget. 

”Vi är väldigt glada att få med Nordic Angels och Bring Ventures på vår resa. Båda parter har gedigen erfarenhet och kan på olika sätt bidra till vår verksamhet och fortsatta expansion”, säger Kavalls vd och medgrundare John Tengberg i ett pressmeddelande. 

Andreas Grape ser Kavall som ett perfekt komplement i portföljen:

”Anledningen till varför vi går in nu är att Kavall blivit en självklar ledare inom ett väldigt konkurrensutsatt segment, har bevisat sin affärsmodell och står inför en riktig expansion för att säkerställa sin position på marknaden.”

Det var bara förra året som Kavall öppnade sin första ”dark store” i Stockholm. Nu vill bolaget öka sin geografiska marknad och erbjuda fler tjänster. Bland annat har bolaget lanserat köpbara recept i appen vilket tillsammans med de snabba leveranserna ska positionera bolaget i framkant i den allt trängre last mile-branschen. 

LÄS OCKSÅ: Inifrån last mile-kriget – här är de tyngsta spelarnas okända planer inför våren

Läs mer