"Superviktigt att ta Spotify på allvar när de säger att de lämnar"

"Superviktigt att ta Spotify på allvar när de säger att de lämnar"

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Stockholms startups ska demonstrera för förbättrade villkor för entreprenörer. Nu får initiativet stöd från startuphubben SUP46:s grundare Jessica Stark.

I ett Facebook-evenemang där Sthlm Tech Meetup står som värd uppmanas Stockholms startups till att protestera mot villkoren för entreprenörer och sporra en snabbare politisk utveckling.

Spotifys reaktion med sitt öppna brev indikerar att saker inte händer tillräckligt snabbt. Vi vill på ett tydligt sätt öka uppmärksamheten kring startups bland politiker och visa att Daniel Ek och Martin Lorentzon talar för oss alla när de säger att det kan bli aktuellt att flytta från Stockholm”, sade techprofilen Tyler Crowley, som är initiativtagare till demonstrationen och även huvudarrangör av Sthlm Tech Meetup, till Breakit tidigare idag.

Nu får Tyler Crowley stöd från bland annat startuphubben SUP46:s grundare Jessica Stark.

"Jag tycker det är ett riktigt bra initiativ! Att samla hela Stockholms startupcommunity fysiskt utanför Riksdagen blir ett tydligt ställningstagande. Förhoppningsvis hjälper det även till att personifiera entreprenörerna bakom varje startup, de som kämpar för att ta sig över de hinder de möter i Sverige", säger hon. 

"Vi ser fram emot att själva vara på plats och tar såklart med oss Startupmanifestet i pappersform för att lämna över på plats, som en påminnelse. Tanken med manifestet är ju att både skapa uppmärksamhet och förståelse för de hinder startups möter och det känns som att förhoppningen bakom demonstrationen är liknande. "

Förhoppningen är att politikerna ska ta problemen på allvar – och agera. 

"I slutändan är det såklart allra viktigast att vi ser förändringar från politiskt håll. Det är jättebra att politikerna lyssnar och vill förstå men man måste även vara beredd att satsa för att skapa förändring som verkligen gör skillnad. Att bli nedknuffade från det rampljus som Stockholm och Sverige lyckats dra till sig tack vare våra grymma startups vore riktigt ledsamt, framför allt om det sker på grund av att vi inte kan se till förutsättningarna för startups i Sverige är fördelaktiga. Det är superviktigt att man tar Spotify på allvar när de säger att de lämnar Sverige om inget förändras, det är inte så mycket som man kan tro som behövs för att de ska ta det steget."

Läs mer

Prins Carl Philip hakar på boomen – investerar i exklusiva padelsatsningen på NK:s tak

Padelkungens superklipp(?), pr-pressade papegojor, ångestmejl – och miljardärfamiljens snabbväxare till salu

Ivar Arpi drar in (typ) mer än någonsin – på nyhetsbrev: "Alex Schulman borde göra det"

Läs fler artiklar
LÄS MER