Tar in 50 miljoner i kapital - nu är Fredrika Gullfot redo för börsen

Breakit - Tar in 50 miljoner i kapital - nu är Fredrika Gullfot redo för börsen

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Simrishamnbolaget Simris Alg, med grundaren och vd:n Fredrika Gullfot i spetsen, noteras på First North 22 april.

Efter en lyckad turné bland investerarna de senaste veckorna meddelar Simris Alg i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen att nyemissionen inför börsnoteringen är i hamn.

Nyemissionen blev tecknad till 61,5 miljoner kronor vilket motsvarar en överteckning med 11,1 miljoner kronor. I samband med noteringen på Stockholmsbörsens First North-lista tar Simris Alg nu in 50,3 miljoner kronor och får över 3.000 nya aktieägare. 

Techbolaget Simris Alg har tagit fram en teknik som bromsar utfiskningen genom att man byter ut fiskolja mot algolja i livsmedel.

”Vi är enormt glada över den fantastiska respons vi fått, och det förtroende som aktiemarknaden visat för oss och vår potential. Det är en stor nyemission för att vara ett så pass litet och okänt bolag som Simris Alg, där vi ännu befinner oss i mycket tidig marknadsfas”, säger Fredrika Gullfot i en kommentar och fortsätter:

”Till sommaren kommer vi börja producera i industriell skala, och vi är enormt peppade inför den storskaliga försäljningsstarten till hösten. Närmast på tur står utveckling av de internationella marknader där vi nyligen påbörjat provförsäljning via nätet”.

Läs fler artiklar
LÄS MER