Sök

Nelly Groups vd Kristina Lukes avgår med omedelbar verkan

Nellye-handel

Kristina Lukes lämnar vd-posten på Nelly. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Slutar direkt – efter två år på posten.

E-handelsbolaget Nelly Group vinstvarnade i förra veckan för andra kvartalet och nu meddelas att styrelsen har kommit överens om att vd Kristina Lukes lämnar med omedelbar verkan. Processen med att hitta en ny vd inleds omedelbart, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Styrelsen vill framföra sitt varma tack till Kristina Lukes för hennes insatser och den tid som hon har arbetat för bolaget", säger styrelsens ordförande Mathias Pedersen.

Styrelsen har tillsatt Helena Karlinder-Östlundh, nuvarande Chief People, Communications & Sustainability Officer, som tillförordnad vd.

Det var förra torsdagen som Nelly gick ut med att de väntade sig att försäljingen skulle minska med tvåsiffriga procenttal och att resultatet skulle bli negativt eller runt nollan. Kristina Lukes sa då att det berodde på minskad trafik till bolagets hemsidor och att e-handeln har haft en tuff vår. 

Kristina Lukes klev på vd-posten för Nelly i april 2020. Hon kom då närmast från Paulig där hon ansvarat globalt för affärsutveckling, marknadsföring och innovation av Santa Maria och Risenta.

Tufft för e-handeln

Nelly är inte ensamma om att ha haft det jobbigt den senaste tiden. Under torsdagen vinstvarnade även Boozt och kom senare under dagen med ett sparpaket.

E-handeln boomade ju rejält under pandemin och har därför mött rejält tuffa jämförelsetal när de har rapporterat under våren.

Kristina Lukes kommer att stå till styrelsens förfogande under uppsägningstiden.

LÄS MER: Därför fick vd:n lämna Nelly – styrelseordförandens ord

Läs mer