Nelly vinstvarnar: "Färre besök – minskad försäljning"

Nellye-handel

Kristina Lukes, vd på Nelly. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

E-handelsbolaget vinstvarnar för andra kvartalet.

På torsdagsmorgonen kom beskedet att Boozt vinstvarnar – och senare kunde Breakit avslöja att bolaget kommer göra sig av med personal till följd av ett sparpaket. Nu kommer ännu en e-handlare med vinstvarning: Nelly Group.

E-handlarens nettoförsäljning förväntas minska med ett tvåsiffrigt antal procent och rörelseresultatet förväntas bli negativt eller runt noll för det andra kvartalet 2022. Nellys nettoomsättning uppgick till 396,7 miljoner kronor samma period ifjol, då rörelseresultatet uppgick till 7,0 miljoner kronor.

"Nelly är på en omställningsresa mot lönsamhet. Denna inkluderar effektivare logistik och processer. Nu intensifieras detta arbete och bolaget prioriterar återgång till lönsamhet före tillväxt, bland annat genom en kostnadsöversyn och anställningsstopp", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Vd Kristina Lukes ger följande kommentar:

"Nellys försäljning minskar primärt på grund av färre besök till våra hemsidor. E-handeln har haft en svag vår, vilket ökat konkurrensen om att driva trafik och attrahera kunder online", säger hon och fortsätter:

"Samtidigt ser vi en ökad organisk trafik. Trots en högre bruttomarginal och lägre kostnader för vårt lager minskar rörelseresultatet, huvudsakligen drivet av den lägre omsättningen. Nu höjer vi tempot i vår omställningsresa mot lönsamhet."

Läs mer