Sök

Boozt vinstvarnar: ”Mer utmanande än vi trodde”

Boozte-handel

Foto: Jonas Borg

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

E-handelsjätten pressas av minskad köpkraft.

E-handlaren Boozt vinstvarnar. Vinstprognosen för 2022 sänks rejält och bolaget hänvisar till flera faktorer som försämrad köpkraft och störningar i leveranskedjan.

Boozt räknar nu med en nettoomsättningstillväxt för året på 10-15 procent, nära en halvering från tidigare 20-25 procent. Det justerade rörelseresultatet väntas landa på mellan 235 och 285 miljoner kronor, mot tidigare 365-420 miljoner.

”Första halvåret 2022 går mot sitt slut och har visat sig vara mer utmanande än vad vi trodde när vi satte våra mål för året”, kommenterar Boozt vd Hermann Haraldsson i ett pressmeddelande. 

Han skriver vidare att han är ”övertygad om att vi kommer att vända den nuvarande marknadssituationen till vår fördel och att vi blir ett ännu starkare Boozt”.

Breakit har granskat arbetsförhållandena på e-handelsjätten och tagit del av ett 20-tal vittnesmål från tidigare och nuvarande anställda om allt från mobbning och sexuella trakasserier till övervakning och en utbredd tystnadskultur.

En tidigare teamleader på lagret i Ängelholm har klivit fram med namn och berättat att över 50 medarbetare utsattes under hennes tid vid företaget. 

”Väldigt många människor mådde väldigt dåligt”, har hon berättat för Breakit.

Boozt vd Hermann Haraldsson har inte velat kommentera vittnesmålen, först med hänvisning till källornas anonymitet, och har i ett mejl till Breakit lyft fram att interna mätningar visar att medarbetarna är nöjda.

Läs mer