Anotherblock fyller kassan igen: “NFT:er med ett verkligt värde”

Another BlockMusikBlockchain

Michel D. Traoré och "DannyBoyStyles"

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

Den blockchain-baserade musikplattformen Anotherblock tar in 24 miljoner kronor – mindre än fem månader efter att bolaget tog in kapital för första gången.

“En fantastisk partner för att stötta sin kreativitet”, säger Grammyprisade producenten “DannyBoyStyles”, som nu har investerat i bolaget.

Anotherblock grundades under 2021 med ambitionen att utmana musikindustrin och förbättra möjligheten att monetarisera på sitt innehåll för artister.  

Bolaget utvecklar en marknadsplats för musikrättigheter via NFT:er. Varje NFT har en ägare och när den säljs kommer den som skapat den få en betalning. Musikrättigheterna är på så sätt kopplade till blockkedjan och kreatörerna får då lättare kontroll över det som de har skapat.

Så sent som i januari i år tog bolaget in 11 miljoner kronor i en runda ledd av J12 Ventures, där även stjärn-dj:n Steve Angello och King-grundaren Sebastian Knutsson gick in som ägare. 

Nu är det dags att fylla kassan med ytterligare 24 miljoner kronor. Den här gången är det finsk-svenska VC-firman Inventure som är ledande investerare. 

“Av alla lösningar inom musikägarskap och NFT:s var Anotherblock den första där NFT:erna har ett verkligt underliggande värde och användbarhet för innehavarna. Deras team och katalog av låtar är imponerande – vi tror verkligen att Anotherblock kan demokratisera ägandet av musik för alla”, säger Lauri Kokkila, partner på Inventure.

Den stora styrkan med plattformen som lyfts fram är att kreatörerna ska kunna öka sitt inflytande och möjligheten att tjäna pengar jämfört med exempelvis Spotify. 

En av kreatörerna som nu också har hakat på plattformen som investerare är hiphop-producenten Daniel Schofield, även känd som “DannyBoyStyles”. Den Grammy-prisade producenten har bland annat jobbat med artister som Beyoncé, The Weeknd, DJ Khaled och Ty Dolla Sign

“Anotherblock är en fantastisk partner för producenter som letar efter nya sätt att stötta sin kreativitet och bygga hållbara karriärer. Jag ser investeringen i Anotherblock som en investering i en framtid där makten ligger i kreatörernas händer”, säger DannyBoyStyles. 

Anotherblocks marknadsplats uppges vara i ett “pre-release”-stadium nu.  Lanseringen planeras att ske senare under 2022. 

"Vi är otroligt glada över den breda entusiasmen från investerare i både musik- och techsegmentet. Det är ett uppmuntrande tecken på att vi erbjuder verkligt värde till musikbranschen globalt", kommenterar Michel D. Traoré, medgrundare och vd på Anotherblock.

Läs mer