Rusning efter Apple watch - guldklockorna borta på 1 timme

Rusning efter Apple watch - guldklockorna borta på 1 timme

FOTO: TT/Kin Cheung

Sanna Wolf-Watz

Webbredaktör

Apples försök att etablera sig som ett lyxmärke med sina gyllene klockor verkar ha lyckats. Företaget började ta emot förhandsbeställningar i USA och Kina efter midnatt. Mindre än 60 minuter senare var alla guldklockor sålda.

Enligt Financial times (artikeln låst bakom betalvägg) sålde nästan alla modeller av Apple watch slut efter bara några timmar och har nu beställningstider på fyra till sex veckor. Vill du ha en 149 800 kronors klocka i guld med rött läderarmband måste du vänta ända till augusti.

Apple hade tidigare varnat för att det till att börja med skulle vara ett väldigt begränsat utbud eftersom företaget haft problem med tillverkningen. Apple försökte undvika kaos i sina butiker genom att bara göra det möjligt att beställa klockorna via nätet och deras försäljningschef Angela Ahrendts sa i tisdags att de räknade med ett högt tryck från kunder.

Apple watch har annars fått blandade recensioner och betyg. Den räknas som den bästa smartklockan på marknaden, men att den inte helt levt upp till förväntningarna.

LÄS MER: Apple frestar stekarna med en guldklocka för 140.000 kronor

Läs fler artiklar
LÄS MER