Sök

Lönsamhetsåtgärder på Qliro – men inget sparpaket enligt vd:n

Qlirofintech

Jonas Arlebäck, tillförordnad vd på Qliro.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Rekryterar gärna från Klarna: "Om de känner att skeppet gungar är de välkomna till oss”.

Betalbolaget Qliros styrelse har beslutat om ett antal lönsamhetsåtgärder i samband med accelereringen av bolagets strategi och målet att förbättra lönsamheten i bolaget. Detta framgår av ett pressmeddelande.

Ambitionen är att vara lönsamma på nivån resultat före skatt för helåret 2023 och detta ska inte påverka tillväxtplanerna.

Dels handlar det om effektiviseringar i form av omförhandlade leverantörsavtal, mer effektiv användning av konsulter och ökad digitalisering av bolagets kundkommunikation, inklusive kundsupport.

Jonas Arlebäck, tillförordnad vd för Qliro, dementerar att det handlar om ett sparpaket à la Klarna. Det väntar inga uppsägningar, säger han. Tvärtom ska Qliro skala upp den kommersiella organisationen i syfte att snabba på tillväxten. 

Arlebäck skickar ut en hälsning till de berörda anställda på Klarna sedan rivalen meddelat att det kommer minska personalstyrkan med 10 procent. 

”Nu vill ju Klarna behålla sina bästa säljare men om de känner att skeppet gungar är de välkomna till oss”.

Åtgärdspaketet förväntas ha en positiv inverkan på Qliros resultat för helåret 2023. I ett kortare perspektiv medför det vissa kostnader i det tredje och fjärde kvartalet 2022.

Utöver ovan har styrelsen även beslutat utvärdera avskrivningstiden på tidigare genomförda teknikinvesteringar i syfte att utföra extra nedskrivning under tredje och fjärde kvartalet 2022. Sådan extra nedskrivning kommer således inte att belasta 2023 års resultat. Under andra halvåret 2022 kommer styrelsen fatta beslut om nya finansiella mål för Qliro vilka kommer kommuniceras så snart de antagits.

Läs mer