Sök

Breakroom fick ingen investering – men blev succé ändå

Break RoomShift2022

Breakroom, grundare Claudia Orellana. Foto: Pattie Suwan

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Breakroom fick ta emot allt annat än ilska på torsdagens Shift-final.

Men trots beröm och uppmuntrande ord blev det inga nya ägare i bolaget.

Entreprenören Claudia Orellana gick dock inte hem lottlös.

Claudia Orellana har skapat ett så kallat “rage room” i Malmö där där människor kan få utlopp för sina aggressioner genom att slå sönder saker.

“Har ni någonsin känt att livet är påfrestande och att bägaren håller på att fyllas. Tänk om det hade funnit en plats där man hade kunnat bli av med frustration innan bägaren rinner över”, inledde Claudia Orellana sin presentation på torsdagens Shift-final. 

Hon berättade om de mot- och framgångar hennes bolag haft sedan bolaget slog upp dörrarna förra hösten. Dåligt isolerade väggar har fixats till och glädjande nog har kunderna i form av svensexor, möhippor och allmänt frustrerade människor strömmat till. 

“Det verkar finnas ett behov att avreagera sig. Det går ju upp och ned i livet”, sa Claudia Orellana som driver bolaget helt själv och som jobbat i princip sju dagar i veckan sedan premiären. 

Hon söker nu kapital för att kunna anställa en medarbetare för att kunna skala upp tjänsten i Malmö, och sedan expandera till Göteborg och Stockholm. 

Men drakarna tyckte inte att riskkapital är rätt melodi för Breakroom. Däremot uttryckte de sin stora beundran för Claudia Orellanas engagemang och starka drivkraft. 

“Vi vill erbjuda dig ett stipendium”, sa Mediaplanet-grundaren och Storytel-investeraren Rustan Panday som inkluderade flera av drakarna i den nybildade stipendie-gruppen. Fler anslöt och till sist var gåvan uppe i 200.000 kronor. 

“Detta är vad Sverige behöver. Det är tuffa tider och det är inte lätt att få till det som entreprenör”, sa Rustan Panday om Claudia Orellanas starka drivkraft.

Läs mer