Sök

Rivstart på Shift-finalen – tre investerare nappar på deras sköna arbetskläder

MWH of SwedenShift2022

Pitch pågår. Foto: Pattie Suwan

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Maria Serakis och Michelle Malms MWH of Sweden lockade intresset från bland annat Offerta-grundaren Jens Nilsson och Hercare-vd:n Zeinab Daugaard.

Det blev en intensiv start på finalen i Breakits och Blings projekt Shift, direkt när det första bolaget MWH of Sweden klev upp för att möta investerarna. Bakom bolaget hittar vi grundaren Maria Seraki och hennes kollega Michelle Malm – och idén är enkel.

“Tänk dig en kostym som är lika skön som träningskläder. Som gör att du kan vara aktiv under hela arbetsdagen”, som Maria Seraki själv pitchar bolaget inför investerarna. 

Redan innan finalen hade bolaget lyckats säkra de fem miljoner som grundarna hade tänkt ta in och lite till. Inför finalen innebar det att de utökat sin kapitalrunda för att ta in ytterligare 1 miljon kronor av Shifts investerare för en total runda på 7 miljoner.

I bolaget finns också profilen Jessica Almenäs som är ansikte utåt. I år räknar MWH of Sweden, som säljer via egen e-handel och via MQ Marqet, att ha intäkter på 5 miljoner kronor för att därefter dubbla intäkterna nästa år. Utmaningen de beskriver är att ha ett lager som räcker till och att korta ned leveranstiderna från fabrik.

Och investerarna i Shift var nyfikna. En som frågade ut bolaget var den tidiga Storytel-investeraren Rustan Panday.

Ni är ett nystartat bolag och har sex miljoner på banken, sju miljoner. Vad ska ni göra med pengarna?

“Vi ska satsa på lagret, marknadsföring och även teamet så att vi ska kunna ta ut lön. Men pengarna ska också användas för att titta på den internationella marknaden”, svarar Maria Seraki.

När det väl var dags för investerarna att lyfta handen och avslöja om de ville investera var det dock inte Rustan Panday själv som valde att gå in. Även om han försökte få igång sina kollegor i panelen.

“Tåget går nu”, som han själv uttryckte det. 

En som frågade ut bolaget var den tidiga Storytel-investeraren Rustan Panday. Foto: Pattie Suwan

Till slut nappade fyra av investerarna. Det var Offerta-grundaren och Nyvik-investeraren Jens Nilsson, Breakits Stefan Lundell på mandat från Pernilla Nyrensten, Hercare-vd:n Zeinab Daugaard och Humbles Noel Abdayem som valde att dela på miljonen.

“Ni är supercoola och kläderna är supercoola”, utbrister Zeinab Daugaard. 

Värderingen på bolaget landade på 18 miljoner kronor i samband med investeringen.

Zeinab Daugaard och Nora Bavey. Foto: Pattie Suwan.

Investerarpanelen består av: Pernilla Nyrensten (via Stefan Lundell), Nora Bavey, Noel Abdayem, Caroline Farberger, Anders Jacobsson, Zeinab Daugaard, Mikael Wintzell, Oscar Ingdahl, Rustan Panday och Jens Nilsson.

Läs mer