Sök

Dags för final i Shift – här är de 13 finalisterna som slåss om miljonerna

Shift2022

13 bolag har gått till final – nu ska de möta investerarna.

Breakit

Breakit

456 ansökande har nu kokats ner till 13 finalister – idag är det dags – vilka lyckas kamma hem miljoner i investeringar i dagens stora final av Breakits och Blings satsning Shift?

När vi på Breakit tillsammans med Bling drog igång andra omgången av Shift vällde bolagen in. På bara ett par veckor fick vi in över 450 bolag – nästan 200 fler än i premiäromgången förra året.

För er som inte kommer ihåg så drog vi igång Shift efter att en granskning vi gjort visade att knappa 1 procent av kapitalet från Sveriges största riskkapitalbolag investerades i startups med rötterna i förorten. Samtidigt hamnade över 70 procent av kapitalet med adress innanför Stockholms tullar.

Det tyckte vi var fel och bjöd därför in alla – oavsett bostadsadress eller postnummer – att pitcha inför en panel av Sveriges bästa investerare. Fem startups fick investeringar på totalt 13 miljoner och initiativet belönades med Stora Journalistpriset.

Från 456 ansökningar – som senare kokades ner till 34 semifinalister – återstår nu 13 finalister som idag kommer att möta investerarna i den stora finalen av Shift som hålls idag, i Kulturhuset i Vällingby. Finalen drar igång 13.00 – följ utvecklingen på Breakit.se och i våra sociala kanaler (gå in och följ vår Instagram här för att få koll på allt!).

Här kommer de 13 bolagen som gått till final nu får pitcha inför investerarna på plats. Pernilla Nyrensten, Nora Davey, Noel Abdayem, Caroline Farberger, Anders Jacobsson, Zeinab Daugaard, Mikael Wintzell, Oscar Ingdahl, Rustan Panday, Daniel Pilotti, Jens Nilsson.

Bolagen som gått till final är följande:

Sizzle
En food-tech plattform som stödjer och främjar spännande mat- och dryckesentreprenörer.

FlipnBid
En marknadsplats för att sälja och köpa limiterade sneakers.

Zeeds
En digital programvara som effektiviserar beteendeförändring inom KBT.

Ovulai
En femtech-startup med en medicinsk app med digitala hälsoprogram för att lindra kroniska, gynekologiska besvär och förebygga följdsjukdomar.

Niveosystems
Vill digitalisera och effektivisera hanteringen av administrativa uppgifter till ett rimligt pris.

Joina
Ska motivera användarna till hälsosamma vanor genom en kombination av tävlingar, socialt stöd och belöningar.

Jiroy 
M
arknadsplats för reor. 

Lilla Landet
Driver automatiserade själv-servicebutiker.

Emigreat
Vill underlätta migration, med hjälp av en plattform ska de hjälpa företag och anställda att enklare och säkrare ta sig igenom den administration som krävs för uppehållstillstånd och därmed exempelvis minska risken att små misstag kan leda till deportation.

Grön
Beskriver sig själva som “Voi fast för golfaren och golfklubben”. De vill göra det möjligt för golfklubbar att erbjuda en större tillgänglighet till banorna.

Wheelwear 
Tillverkar m
oderna och funktionella kläder för rullstolsburna. 

Break room
Tagit konceptet rage room, ett rum där man kan släppa loss allt och bara slå sönder saker, till Sverige.

MWH of Sweden
Designar businesskläder som ska vara lika sköna som träningskläder, med visionen att fler ska leva ett aktivt liv även under arbetstid.

Läs mer