Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Dework ska få kryptosatsningarna att börja samarbeta – tar in 50 miljoner

Lonis Hamaili, grundare Dework.

Blockkedjebolagen vill ha ett eget Trello, det är åtminstone vad Lonis Hamailis satsar på med sitt Dework. Och nu får han 50 miljoner kronor för att skala upp plattformen.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Startupen Dework kan beskrivas som ett slags Trello för krypto-branschen. Planen är att erbjuda ett verktyg som ska göra det enklare att arbeta med så kallade DAO:s, vilket kan beskrivas som decentraliserade organisationer vars medlemsstyrning är baserad på blockkedjetekniken. 

I ett pressmeddelande lyfter medgrundaren Lonis Hamaili, som tidigare var med och startade AI-geniet Oliver Edholms Depict, fram att DAO:s ofta inte lämpar sig för tjänster som Jira eller Trello, eftersom att de ofta består av väldigt många medlemmar som behöver tillgång till all information samtidigt. 

De ska också göra det möjligt för personer som arbetat med olika DAO:s att bygga upp en profil och hitta nya projekt. 

Redan i början av maj kunde Breakits Off the record-redaktion avslöja att Dework var på väg att stänga en runda på 50 miljoner kronor, där bland annat Voi-grundarna Fredrik Hjelm och Adam Jafer skulle ha investerat.

Nu meddelar bolaget att de har slutfört en stor sådd-runda på 5 miljoner dollar, alltså nästan 50 miljoner kronor. Investerar gör Paradigm och Pace Capital. Änglar som nämns i pressmeddelandet är exempelvis Coinbase tidigare CTO Balaji Srinivasan (även partner på a16z) och Polygons medgrundare Sandeep Nailwal investerat. 

“Dessa investerare har arbetat tillsammans med grundare för att skala Web3-företag och vi kunde inte vara mer glada över att samarbeta med dem för vår nästa tillväxtfas”, skriver Lonis Hamaili om sina investerare.

Bland organisationerna som använder plattformen finns idag bland annat CityDAO, OpenDAO och PolygonDAO. Pengarna ska nu användas för att skala upp verksamheten. 

Läs mer