Sök

Pirr ska ge liv till dina sexdrömmar – får 900.000 av staten

Pirrsextech

Anna Wallander. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Pirr är nästa aktör som vill utmana sextech-branschen, där flera startups nyligen har valt att satsa på en ny typ av erotiska berättelser.

Den svenska erotikbranschen bubblar med mängder av små startups som tror stenhårt på att det finns en marknad för en ny typ av erotik, eller sextech (de brukar sällan kalla det för porr). Breakit har redan kartlagt hur aktörer som Blanche, OhCleo och Ava Stories vill förändra svenskarnas njutning – med olika typer av erotiska berättelser.

Nu har en ny aktör gett sig in i leken, med det enkla namnet Pirr. 

Grundare är Anna Wallander, som fram till nyligen arbetade som senior art director på modebolaget Weekday. Den nya utmanaren har nu lyckats få stöd av statliga Vinnova på 900.000 kronor.

Pengar som ska användas för att utveckla bolagets plattform som med hjälp av AI ska låta användarna skapa sina egna erotiska historier. 

“Förutom ren njutning handlar det också om ökad jämställdhet plus bättre mental och fysisk hälsa”, säger Anna Wallander, grundare av Pirr, i ett pressmeddelande och fortsätter sedan.

“Vårt mål är att med hjälp av AI bli en av världens största plattformar för erotik.”

Om du är nyfiken på vilka aktörer som är med och formar den nya svenska erotikmarknaden kan ni läsa Breakits stora kartläggning här. Där hittar ni också investerarna som har valt att satsa på de nya bolagen.

LÄS MER: Moderna techbolag eller traditionell e-handel – sexet ställer till problem för alla

Läs mer