Sök

Farberger: ”Ser riktigt dåligt ut i det nya näringslivet”

Wellstreet

Caroline Farberger.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Pionjären har fått upp ögonen för osynliga hinder.

Caroline Farberger är en pionjär i det svenska näringslivet, den första att ha sett det inifrån både som en man och en kvinna. 2018 blev Carl Caroline officiellt och kunde se strukturer som tidigare varit osynliga för henne. 

”Jag missade alla strukturer som är byggda för att passa män”, säger hon i en intervju med Svenska Dagbladet.

Caroline Farberger lämnar nu vd-posten på Ica Försäkring för det relativt unga bolaget Wellstreet som gör tidiga investeringar i techbolag tillsammans med Amazon och Google.

Hon säger att representation är en hjärtefråga men noterar att det ser dystert ut i statistiken. Bara omkring 1 procent av det svenska riskkapitalet går till kvinnor, enligt kartläggningar från stiftelsen stiftelsen Allbright och Dagens industri.

”Det ser riktigt dåligt ut i det nya näringslivet”, säger Farberger. 

Farberger är övertygad om att entreprenörskraften finns i hela samhället, inte bara bland Handelsstudenter. Ett sätt att nå ut är engagemanget i Breakits och Blings initiativ Shift, säger hon till SvD. 

Den stora finalen i Shift går av stapeln den 2 juni i Kulturhuset i Vällingby. 12 bolag från Malmö, Göteborg och Stockholm möts med chans på att locka till sig investerarnas miljoner. 

Läs mer