Sök

Hidden Dreams bygger Sveriges “tråkigaste startups” – lanserar nytt med Metoo-profilen Carolin Solskär

Hidden dreamsStartups

Carolin Solskär vd och medgrundare till Nuverica och Julia Haglind vd och medgrundare till North House. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Med uppbackning från Saeid Esmaeilzadeh ska Hidden Dreams sikta in sig på de tråkiga problemen som tar upp mycket tid inom olika branscher. Nu lanserar de ytterligare två bolag.

Bolagsbyggaren Hidden Dreams jobbar vidare mot målet att starta 50 bolag på 5 år. De senaste två (med vilka gruppen nu har 17 aktiva bolag) offentliggjordes idag i ett pressmeddelande.

Det första har fått namnet Nuverica och är verksamma inom livsmedelsindustrin och ska hjälpa livsmedelsföretagen att förstå vilka närings- och hälsopåståenden de får göra på sina livsmedel. Bolaget leds av Carolin Solskär, som tidigare varit innovationschef på Isabella Löwengrips satsning Nordic tech house och som även är känd för att dra igång Metoo-demonstrationerna i Sverige. 

“Det känns otroligt spännande att nu rulla över som vd efter ett par månader där jag djupdykt i en mängd olika branscher och organisationer. Jag identifierade problemet Nuverica ämnar lösa tidigt in i programmet, så nu är jag glad över att äntligen vara igång med bolagsresan”, säger Carolin Solskär i pressmeddelandet.

Det andra bolaget är North House som bygger en digital lösning för styrdokument, hur de ska upprättas, underhållas och förändras. North House leds av Julia Haglind som senast var vd för Nasdaq Clearing.

Hidden Dreams finansieras bland annat av techprofilen Saeid Esmaeilzadeh och fokus ligger på att identifiera arbetsprocesser som verkar vara ineffektiva i olika branscher – för att sedan se om det går att lösa. 

“Många anställda sitter med oproduktiva arbetsuppgifter som relativt enkelt kan förbättras genom en digital lösning. Och det är där vi kliver in. Startup-scenen är fylld av heta buzzwords och coola nya bolag, medan vi skämtsamt brukar säga att vår nisch är att skapa Sveriges tråkigaste startups”, säger Johan Lindblad, CTO och founding partner på Hidden Dreams.

“Men våra bolag fyller en tydlig funktion och det är att göra branscher och människors arbeten mer effektiva, framgångsrika och framtidssäkra vilket vi är riktigt stolta över. Jag ser fram emot att se vilka fler bolag vi startar i år.”

Båda de senaste bolagen arbetar utifrån en SaaS-modell, vilket alltså innebär att de säljer mjukvara på prenumeration till andra företag.

Under 2019 tog Hidden Dreams in 75 miljoner kronor, där bland annat Saeid Esmaeilzadeh investerade.

Läs mer