Sök

Annonssamarbete med MINI

Därför ska du fira in sommaren med en eldriven MINI

MINIElbilarElbil

Tobias Lundgren

Lust och fägring stor. Nej, nu handlar det inte om musiken från barndomens skolavslutningar, utan om upplevelsen man får av den helt elektriska MINI.

Utvändigt har den fortfarande samma fagra utseende som gjort bilen till en stilikon i över 60 år. Men under huven har den uppdaterats för att bli en helelektrisk och utsläppsfri bil, med samma stora körglädje som MINI alltid har stått för.

Att köra en helt elektrisk MINI förstärker ytterligare bilens fina köregenskaper, eftersom den elektriska drivlinan levererar fullt vridmoment direkt när du trycker på gasen, till skillnad från en fossildriven bil.

Helt elektriska MINI är dessutom 30mm lägre än sina fossildrivna syskon – och bromsar in automatiskt när du släpper gaspedalen – vilket borgar för kittlande kurvtagningar.

En härlig tur i staden – eller ut på landsbygden – är inga problem, då MINI Cooper SE trots sin smidiga storlek är rymlig och bekväm invändigt. Batteriet räcker i 225–234 kilometer per laddning (enligt WLTP), mer än tillräckligt för att hitta nya smultronställen.

Privatleasa helt elektriska MINI från 2.995 kronor i månaden – läs mer här!

 

Under resans gång har ni fullständig koll på bilen genom det multifunktionella kombiinstrumentet framför ratten – och via en 8,8 tum stor touchscreen i mittkonsolen. All väsentlig information som motorvarv, hastighet och bränslenivå, men också musik och navigation, visas och kontrolleras på dessa praktfulla digitala instrument.

Tack vare säkerhetslösningar som en Head Up-display på vindrutan, adaptiv farthållare och förarassistenter som varnar för både bilar och fotgängare kan alla i bilen njuta av en smidig och trygg resa.

Börjar kraften sina i batteriet, efter en lång och härlig sommardag? Navigationssystemet guidar dig till en av över 200 000 laddstationer kopplade till nätverket MINI Charging.

På blott 35 minuter är batteriet laddat till 80 procent och du kan trycka på gasen, för att väcka fjärilarna till liv igen.

Läs mer om helt elektriska MINI och boka provkörning här!

Läs mer