Sök

Lesslie har skapat en digital finanschef – får pengar från Noel Abdayem

Lesslie

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Lesslie ska göra företagens affärssystem smartare genom att automatisera betalningar och bankärenden. Får in 12 miljoner från namnstarka änglar.

Grundarna bakom Lesslie kallar sin skapelse för världens första digitala finanschef. Det handlar om en mjukvara som ska förenkla betalningar och bankärenden, som ska utföra ekonomiska kvalitetskontroller och som ska automatisera den tillhörande redovisningen. Allt samlat i samma plattform. 

Bakom tjänsten står den tidigare Nordeachefen Gunnar Rytterling, Klarnaveteranen Oscar Viken och algoritmutvecklaren Filip Haglund.

Men de tre grundarna är inte ensamma på resan. Minst tre namnstarka änglar har beslutat sig för att satsa på Lesslie, när de i en nyemission plockar in 12 miljoner kronor. Bland änglarna som investerar finns bland annat Willem De Geer med investmentbolaget YLD, styrelseproffset Louise Nicolin och Humble-grundaren Noel Abdayem. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Vi ser fram emot att få vara med på Lesslies tillväxtresa och att på bästa sätt stödja dem i visionen om ett automatiserat, kostnadseffektivt och tidsbesparande alternativ för ekonomiprocesser inom ett segment som länge lidit av brist på innovation. Vi ser framförallt stort värde i Lesslies FX-lösning som innebär stora besparingar för de bolag som gör och tar emot utlandsbetalningar”, säger Willem De Geer om investeringen.

Gunnar Rytterling, som också är vd för Lesslie, lyfter fram att de vill ge bolagen kontroll över sin ekonomi i realtid. Samtidigt som de vill sänka kostnader och spara tid genom att koppla samman affärssystem med banker och Skatteverket.

”Med investeringen i ryggen har Lesslie nu möjlighet att realisera sin strategi med att bygga vidare på produkten, utöka teamet och intensifiera säljarbetet”, säger Gunnar Rytterling.

Lesslie har idag 9 anställda och är ett licensierat betalinstitut. Sedan 2021 finns tjänsten lanserad i Sverge, där en Europaexpansion hägrar under 2023.

Läs mer