Sofia Falk har kallats Sveriges bråkigaste – nu får hon nyckelroll i Whispr

Whispr GroupSaaS

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Går från underrättelseofficer till att ”personifiera den moderna HR-avdelningen”.

Hon har skrivit boken Mångfaldsparadoxen och utnämnts till Sveriges bråkigaste kvinna. Nu har Sofia Falk värvats till Whispr Group som ”chef för människor och kultur” – en nyckelroll i bolagets förändringsresa, enligt ett pressmeddelande. 

Dataanlaysbolaget Whispr Group, som de senaste åren haft en omsättning på mellan 44 och 50 miljoner kronor, ska gå från ett konsultbolag till ett rent SaaS-bolag. I början av maj blev det klart att grundaren Joakim Leijon lämnar vd-posten för att ta vid som ordförande. Han lämnar över stafettpinnen till Anna Albinsson.

Albinsson säger att Sofia Falk personifierar den moderna HR-avdelningen med ett starkt fokus på organisations- och medarbetarutveckling ur ett tydligt affärsperspektiv. 

”Dessutom har hon lyckats visa det som många andra bara pratar om, att mångfald och ett inkluderande ledarskap är en outnyttjad superkraft för företag.” 

Sofia Falk har en bakgrund som entreprenör och rådgivare åt stora bolag och organisationer som H&M, Volkswagen, Pernod Ricard och OECD.

Hon är utbildad vid Försvarsmaktens tolkskola och har även jobbat som underrättelseofficer. I pressmeddelandet beskriver hon hur det kliar i fingrarna inför chansen att tillämpa sina kunskaper. 

”Det känns som att cirkeln sluts! Med min bakgrund som underrättelseofficer, krishanteringskonsult och inte minst som rådgivare åt otaliga ledningsgrupper i frågor som rör inkludering och mångfald ser jag vilken kapacitet Whispr Group har att ge datadrivet beslutsstöd till beslutsfattare genom sin plattform”, säger Falk i en kommentar. 

 

Läs mer