Sök

Streamify ska utmana Bambuser – plockar in tidigare toppchefen i styrelsen (och Spotify-veteranen)

StreamifyLiveshopping

Lise Alm, Johan Klitkou och Pontus Hymér. Foto: Press/Montage

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

Streamify startade som ett streamingbolag 2015 men ställde under 2021 helt om fokuset till liveshopping, med ambitionen att ta marknadsandelar från jättar som Bambuser.

Nu får bolaget in två tunga profiler till styrelsen: Pontus Hymér, tidigare CTO på Bambuser och Lise Alm, långvarig bolagsjurist på Spotify.

“De kommer vara en stor tillgång för styrelsen och bolaget”, säger Johan Klitkou, grundare och vd på Streamify.

Streamify grundades 2015 som ett streamingbolag som skulle fokusera på olika sport- och musiksändningar. Sedan starten är Johan Klitkou vd och 2021 noterades bolaget på Spotlight Stock Market. 

Under förra året ställde dock Streamify om sitt fokus från att vara en streamingtjänst till att bli ett liveshopping-bolag. I samband med det tog bolaget in 10 miljoner kronor i en riktad nyemission för att kunna satsa vidare på liveshopping och ta upp kampen med jättar som bland annat Bambuser.

“Vi har en position som ingen annan har. Vi har en duktig branschkollega i Bambuser som jobbar med stora kunder inom fashion men vi har en annan affärs- och teknikmodell. Vi satsar på livevideoshopping som är mer i harmoni med e-handlarnas affärsmodell. Vår plattform är enklare att komma igång med och ger mindre kostnader som är mer förutsägbara för bolagen”, sa Johan Klitkou då. 

I april i år utannonserade Streamify ett samarbete med influencern Petra Tungårdens e-handelsbolag Adoore där bolaget skulle börja använda sig av liveshopping för att sälja sina klänningar.

“Liveshopping möjliggör för köparen att ta rätt beslut, kunden får en möjlighet att ställa frågor om produkten, eftersom det minskar returgraden är det även positivt ur ett miljöperspektiv”, kommenterade Petra Tungården.

Tunga namn in i styrelsen

Nu fortsätter Streamify gasa vidare med nya erfarna namn som idag blir invalda i styrelsen. 

Vi rapporterade tidigare i år om hur Bambuser hade drabbats av stort manfall bland cheferna. En av de tidigare toppcheferna i bolaget som nu har anslutit sig till Streamify är Pontus Hymér, som tidigare var teknikchef (CTO) på Bambuser.

“Jag är glad för förtroendet och ser mycket fram emot att, tillsammans med resten av styrelsen, kunna bidra till verksamheten med erfarenheter och kunskap inom en marknad med stora möjligheter. I kombination med det skarpa gänget på Streamify och en kompetent teknisk plattform ser jag stor potential – det ska bli en spännande resa”, säger Pontus Hymér.

Även Lise Alm, med en lång bakgrund på Spotify, väljs in i styrelsen. Hon var en tidig anställd och agerade som bolagsjurist i musikstreaming-jätten mellan 2009 och 2015.

"Jag har alltid tyckt det är intressant att följa hur teknik och digitalisering ändrar beteenden och definierar om mänskliga behov. Streamify är en aktör som är med och utformar och leder en sådan förändring, vilket jag tycker är väldigt spännande. Utöver det blev jag väldigt inspirerad av Johan och hans team och den resa bolaget står inför i just nu. Så när erbjudandet kom var det lätt att tacka ja”, säger Lise Alm.

Johan Klitkou säger sig vara nöjd med de nya rekryteringarna.

"Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med Pontus och Lise. De har relevant erfarenhet från bolag i snabb tillväxt och det kommer vara en stor tillgång för styrelsen och bolaget."

Läs mer