Sök

Mitt i vd-karusellen – förlusten ökar för influencerinkubatorn Hubso

Hubso

Josefine Abrahamsson har klivit ner från vd-posten i Hubso.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Influencerinkubatorns förlust ökade under fjolåret – starten på 2022 blev inte bättre.

Hubso är precis som det låter en hubb, eller inkubator. Idén är att skapa influencers och att sedan göra entreprenörer utav dessa med fokus på e-handel. Kända kreatörer som Sanne Alexandra, Rebecca Stella och Linn Ahlborg finns samlade på plattformen. 

Nu har fjolårets bokslut släppts och det avslöjar att omsättningen rusade med 46 procent under 2021 och uppgick till 36,8 miljoner kronor. Förlusten gick å andra sidan åt motsatt håll, från minus 15 miljoner till minus 22,5 miljoner kronor. Det skriver Influens.se

Mycket har hänt på Hubso den senaste tiden. Bolaget är i skrivande stund på jakt efter en ny vd sedan Josefine Abrahamsson valt att kliva ner från posten för att fokusera mer på affärsutvecklingen. Jakten på en ersättare ska dra i gång till sommaren och bolaget hoppas att en ny toppchef finns på plats innan året är slut. 

Caroline Hansson, del av Na-kd:s grundarteam, har också klivit på som produktchef medan Selina Almgren värvats från Revolution Race och blir Hubsos nya varumärkeschef. 

Hittills i år har bolaget haft det svettigt, visar den senaste kvartalsrapporten. Lanseringen av två helt nya varumärken har försenats på grund av leverans- och råvarubrist. Årets första kvartal tappade Hubso också 14 procent i intäkter. Rörelseresultatet sjönk till minus 6,7 miljoner kronor, vilket kan jämföras med minus 4,6 miljoner motsvarande period i fjol. 

”Det första kvartalet är säsongsmässigt det minst starka kvartalet under året. Första kvartalet 2021 var dock ett undantag och ett redkordkvartal för e-handeln i samband med pandemin. Vi kan se att utvecklingen inom e-handeln generellt sett har mattats av och backat under första kvartalet omsättningsmässigt”, kommenterade Josefine Abrahamsson siffrorna.

Hubso, som noterades på Spotlight för två år sedan, genomförde nyligen en riktad nyemission på 7 miljoner aktier för 6,3 miljoner kronor. Det stuvade om i ägarlistan och gjorde Dirlanda Invest, ett bolag som helt och hållet ägs av Linus Englund, till ny storägare. 

Läs mer