Sök

Annonssamarbete med Drakbåtskampen

”Grymt kul evenemang som ger en riktig boost för de anställda”

teambuilding

Glada segrare efter Drakbåtskampen.

Tobias Lundgren

Under Vattenfestivalen var den ett av veckans största dragplåster.
Nu är Drakbåtskampen – där företag från hela Sverige möts i en publikfriande roddtävling – tillbaka på Djurgården.
”Ett grymt kul evenemang som ger en riktig boost för de anställda”, säger Stefan Andorff, vd på Kungliga Drottningholms Golfklubb.

Stockholms Vattenfestival var under 90-talet en återkommande happening som lockade människor från hela landet till huvudstaden. Några av händelserna som drog mest var de tv-sända fyrverkeritävlingarna, världsartisterna som trängdes på Riddarholmens scen – och de spektakulära drakbåtarna som kämpade fram i Mälarens strida strömmar.

Varje år ställde tiotusentals deltagare från över 1000 företag upp tillsammans med kollegorna, för att paddla mot segern.

”Alla fick en riktig kick när vi vann”

2018 återupplivades teambuildingtävlingen och den 1 september är det dags igen.

Vill ni tävla i Drakbåtskampen? Anmäl er här!

Ett av lagen som redan är klara för Drakbåtskampen är Kungliga Drottningholms golfklubb, som ställt upp varje år sedan återkomsten.

”Vi läste om Drakbåtskampen och började direkt diskutera minnen från Vattenfestivalen. Alla blev jäkligt taggade, så vi anmälde oss”, berättar vd Stefan Andorff.Målet var framför allt att ha roligt, men Stefan märkte också hur sammanhållningen på företaget gynnades både inför och under tävlingen.

”Veckorna innan det var dags blev det en hel del taktiksnack på luncherna. Vem som skulle sitta och hålla takten och vart i båten alla skulle sitta. Vi lärde oss mycket om hur vi som lag kunde prestera på topp trots att vi till en början kände oss ganska underlägsna.”

”Behöver inte vara vältränade för att vara med”

För när Kungliga Drottningholms GK paddlade in som segrare utbröt ett rejält segervrål.

”När vi insåg att vi hade vunnit fick alla en riktig kick.”

Efter tre tävlingar (under pandemiåret 2020 var Drakbåtskampen inställd) kan de nu se sig som veteraner. Drakbåtskampen är något som de anställda ser fram emot under en stor del av året. Och de vill fortfarande försöka utvecklas som lag.

”Vi funderar ibland på hur man kan prestera bättre och förbättra samspelet mellan den som håller takten och de som paddlar.”

Men han skickar några lugnande ord till alla som är oroliga över sin fysiska status.

”Självklart hjälper råstyrka, men man behöver inte alls vara vältränad för att vara med. Det viktigaste är att hitta rytmen så att båten inte tappar riktningen. För nya lag som ställer upp är det viktigaste att ha roligt. Om det sedan går bra blir det en härlig bonus och boost för de anställda”, avslutar Stefan.
 

Det här är Drakbåtskampen – och så anmäler ni er
  • Ett lag består av 13 personer (12 som paddlar och 1 som håller takten på en trumma). Om det inte går att få ihop full båt bör laget minst bestå av 8 individer.
  • Racet går av stapeln i Djurgårdsbrunnsviken vid Sjöhistoriska museet och lagen väljer själva om de tävlar den 1, 2 eller 3 september
  • Tävlingssträckan är 200 meter
  • Lag som klär ut sig tävlar dessutom om titeln ”Bäst utklädda lag”
  • Eventet håller på hela dagen och efter tävlingarna bjuds alla lag på After Paddle med DJ, BBQ-mat och skönt barhäng

Läs mer och anmäl ditt lag här!

Läs mer