Sök

Netflix säger upp 150 medarbetare efter fiaskot

KryUberStreaming

Foto: TT

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

För nästan en månad sedan presenterade Netflix sin fiaskorapport.

Nu kommer åtgärderna – bolaget säger upp 150 personer.

För nästan exakt en månad sedan kom Netflix rapport för det första kvartalet. Den visade att abonnentbasen krympte för första gången på över tio år, ett reducering som väntas fortsätta under det andra kvartalet. Aktien föll handlöst.

Bolaget utlovade åtgärder och nu säger Netflix upp 150 personer, enligt många amerikanska medier. Merparten av uppsägning kommer att ske i USA och kommer att genomföras på olika ställen inom bolaget. 

“Precis som vi sa i samband med rapporten, så betyder avmattningen i våra intäkter att vi även måste sakta ned vad gäller kostnaderna i bolaget”, säger en talesperson till tv-kanalen CNBC. 

Netflix har omkring 11000 anställda. De 150 personer som nu sägs upp motsvarar därmed runt 1,3 procent av den totala arbetsstyrkan. 

Netflix-aktien har backat med nästan 70 procent sedan årsskiftet. 

Flera amerikanska techbolaget har nyligen infört anställningsstopp eller dragit ned på personal, exempelvis Meta, Uber och Robinhood. På hemmaplan har det hittills varit färre besked av samma typ. Vårdutmanaren Kry kommer säga upp 100 personer, enligt Breakits avslöjande på tisdagen,. 

Läs mer