Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Klart ikväll: De går till final i Shift

Foto: John Resborn

Hela 19 entreprenörsteam pitchade för den tunga juryn i Shift-semifinalen i Stockholm. När det var dags att presentera vinnarna som skulle gå vidare till den stora finalen i Shift 2022 var det sju bolag som lyckades ta sig vidare.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Efter två tuffa semifinaler i Malmö och Göteborg var det Stockholms tur att få chansen att glänsa i Breakits och Blings initiativ Shift. Vanligtvis är det främst entreprenörerna som får stå och svettas framför den tuffa juryn, men frågan är om inte även jurymedlemmarna fick slita på plats i Norrsken house under tisdagen.

Hela 19 bolag skulle nämligen presentera sin affärsidé under dagen. 

Det fanns entreprenörer som ville förändra hur vill betalar för journalistik, entreprenörer som vill göra det enklare att köpa limiterade sneakers och entreprenörer som vill digitalisera Afrikas sjukvårdssystem genom att digitalisera och effektivisera hanteringen av administrativa uppgifter. 

När pitcharna var klara och diskussionerna mellan jurymedlemmarna avslutade – så var det sju glada entreprenörsteam som var klara för finalen.

“Vi är så tacksamma. Nu ska vi träna på vår pitch ännu mer, bli bättre och vi är supernyfikna på att träffa alla investerare”, säger Maria Seraki som tillsammans med Michelle Malm har grundat MWH Wear som gick vidare till finalen.

Firar ni eller är börjar ni förbereda för finalen direkt?

“Vi firar allting som vi lyckas med. Jag är så chockad och glad. Det här är en vinst i sig”, säger Michelle Malm.

De bolag som går vidare och får möta investerarna i finalen är följande:

Sizzle
En food-tech plattform som stödjer och främjar spännande mat- och dryckesentreprenörer.

FlipnBid
En marknadsplats för att sälja och köpa limiterade sneakers.

Zeeds
En digital programvara som effektiviserar beteendeförändring inom KBT.

Ovulai
En femtech-startup med en medicinsk app med digitala hälsoprogram för att lindra kroniska, gynekologiska besvär och förebygga följdsjukdomar.

Niveosystems
Vill digitalisera och effektivisera hanteringen av administrativa uppgifter till ett rimligt pris.

Joina
Ska motivera användarna till hälsosamma vanor genom en kombination av tävlingar, socialt stöd och belöningar.

MWH of Sweden
Designar businesskläder som ska vara lika sköna som träningskläder, med visionen att fler ska leva ett aktivt liv även under arbetstid.

Dagens resultat innebär att totalt 12 bolag från Malmö, Göteborg och Stockholm kommer att mötas i finalen, som även den går av stapeln i Stockholm. 

I juryn satt Deqa Abukar på Bling, Maria Åhr på Alfvén & Didrikson, Henrik Almskoug på Ingager, Anna Söderholm på Almi invest, Jessica Rameau på Wellstreet, Jens Nilsson på Nyvik och William Appelgren på Novax.

Läs mer