Musk kräver full insyn – annars stoppas Twitterköpet

Twitter

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Teslas vd Elon Musk har tryckt på pausknappen för den historiska affären.

Teslas vd Elon Musk skriver att hans uppköp av sociala medier-jätten Twitter ”inte kan gå vidare” förrän han fått full insyn i hur många av plattformens konton som är botar, det vill säga står utan en individ eller organisation som avsändare. Det skriver CNBC

”Mitt erbjudande baserades på att Twitters inskickade dokument till SEC var sanningsenliga”, twittrar Musk tidigt på tisdagsmorgonen. 

Twitter har uppskattat antalet falska konton till 5 procent – en siffra Musk tror är grovt underdriven. Han misstänker i stället att den verkliga andelen ligger kring 20 procent. 

Elon Musk har tidigare spätt på spekulationer om att han kan komma att omförhandla sitt erbjudande på Twitter för 44 miljarder dollar. En lägre prislapp kan inte uteslutas, sa entreprenören under en techkonferens i Miami. 

Frågan om trollkonton är inte den enda som snurrar kring Musks miljardaffär. I lördags skrev Musk att Twitters juridiska team anklagat honom för att ha brutit mot ett sekretessavtal, genom att avslöja att bolaget använt ett urval om 100 användare för att analysera antalet bottar på plattformen.

Läs mer