Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Backas av Backing Minds – nu ska Bricknode hjälpa andra med aktiehandel

Foto: Press

Fintechbolaget vill skapa modell för att fler ska kunna mäkla aktier.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

nyheter@breakit.se

Det Skövdebaserade fintechbolaget Bricknode har tagit fram en molnbaserad infrastruktur som ska göra det enklare för företag att erbjuda finansiella tjänster. Bolaget backas bland annat av riskkapitalbolaget Backing Minds med Susanne Najafi och Sara Wimmercranz i spetsen. Bricknode ”står de redo att expandera internationellt och har påbörjat en kraftig tillväxtresa”, kommenterade Najafi i våras.

Nu ska Bricknode etablera ett dotterbolag som kommer att ansöka om licens att för att genomföra mäkleri av aktier, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bricknode, som omsatte 11,6 miljoner 2020 med ett minusresultat på 113.000 kronor, vill underlätta för nya aktörer inom fintech som har svårt att lansera tjänster inom områden som är reglerade, heter det.

”Investeringar är en stor marknad just nu och för bolag som vill kapitalisera väntar vanligtvis ett långt utvecklingsprojekt och regulatoriska utmaningar”, säger Bricknodes grundare och vd Stefan Willebrand

Tjänsten väntas lanseras under det första kvartalet nästa år. Det framkommer av pressmeddelandet inga finansiella detaljer kring satsningen. 

Läs mer