Helppy gör som Gubbe – fyller kassan för global satsning

GubbeHelppy

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Helppy vill ta viktiga andelar av den europeiska ”agetech”-marknaden.

Konkurrensen hårdnar mellan de finska ”agetech”-bolagen, alltså bolag i den digitala hemstjänstsektorn. Helppy som erbjuder äldre personer hjälp med allt från hushållssysslor till hygien via sina ”helppers” gör precis som rivalen Gubbe och satsar globalt. 

Helppy som omsatte motsvarande 2,6 miljoner kronor 2020 har fyllt kassan med 3 miljoner euro, över 31 miljoner kronor, för att etablera sig i Europa, enligt ett pressmeddelande. Finansieringsrundan leds av Oslo-baserade riskkapitalbolaget Alliance Venture. Även Kry-medgrundaren Johannes Schildt har gjort en investering i bolaget.  

I veckan skrev Breakit att Gubbe tagit in motsvarande 42 miljoner och att siktet är inställt på Storbritannien. Startupen, med en omsättning på motsvarande 11,3 miljoner, storsatsar även i Sverige med sin tjänst som kopplar samman unga med äldre som saknar umgänge eller behöver hjälp med olika saker. 

”Vi bygger nästa generations modell för hemtjänst”, säger Helppys grundare och vd Richard Nordström i ett pressmeddelande. 

”Vi är övertygade om att vår modell kommer att implementeras av en ansenlig del av hemtjänstmarknaden de kommande åren och hjälpa lösa den rådande sjuksköterskebristen.”

Nordström bedömer den europeiska hemtjänstmarknaden till 100 miljarder euro med en årlig tillväxttakt på 8 procent. 

Läs mer