Sök

Framtiden är här – Max anställer robot som serverar hamburgare

Maxmat

Roboten är framtagen av det svenska bolaget Wiibot. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Svenska hamburgerjätten Max gör topprekrytering.

Att alla vill effektivisera så mycket det går är inte så konstigt. Det finns pengar att spara, och de anställda kan hålla på med smartare saker än repetitiva uppgifter. 

Därför kanske det inte är så konstigt att många satsar på robotar som ska sköta olika enklare uppgifter. De senaste åren har bland annat Tesla velat satsa på en människolik robot och Amazon på en något gulligare variant. Här i Sverige har Foodora lanserat en leveransrobot (även om vi inte sett till den så mycket) och nu tar hamburgerkedjan Max konceptet ett steg längre. 

Tillsammans med det svenska bolag Wiibot testar de nu en robot som kör ut din hamburgare, med tillbehör, till bordet.

“De nya robotarna är en liten del av framtidens burgarrestaurang som ha fördelar för både gäster och medarbetare”, säger Henrik Jacobson, affärsutvecklingschef på Max.

“Gästerna får maten serverad till bordet eller bilen samtidigt som de anställda kan fokusera på det de gör bäst – laga goda burgare”.

Det funkar helt enkelt så att gästerna beställer via appen, betalar, och så kommer roboten rullande fram till bordet. 

Men det är inte överallt du kommer att kunna stöta på roboten i restaurangen. TIll en början är det bara ett test där Max-restaurangerna i Sköndal och Odenplan i Stockholm besöks av en robot.

Läs mer