Lager 157-grundaren Stefan Palm gillar Nelly – ännu mer

NellyLager 157e-handel

Stefan Palm Foto: Press / Lager 157

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

I december kunder Breakit avslöja att Lager 157-grundaren Stefan Palm gått in i Nellys ägarlista.

Nu har han köpt ännu fler aktier och gått över 15-procentsgränsen.

Stefan Palm är grundare och ensam ägare till den framgångsrika lågpriskoncernen Lager 157. En del av överskottet i den klädaffären plöjer han ner i en annan, nämligen Nelly. 

I början av december kunde Breakit avslöja att han med start under september börjat köpa aktier i börsnoterade Nelly och vid årsskiftet uppgick ägarandelen till 12 procent. 

“I grunden gillar jag att göra bolag starka och sedan stora. Det flesta gör tvärtom. Här handlar det om att Nelly behöver skruva lite på alla delar för att bli lönsamt på transaktionsnivå. Bolaget är ganska nära, men jag ser att det finns mer att hämta vad gäller exempelvis logistiken”, sa Stefan Palm till Breakit vid den tidpunkten om sin investering. 

In i styrelsen

För cirka en månad sedan kunder vi rapportera att Stefan Palm med all sannolikhet kommer ta plats i Nellys styrelse. Nominering ska avhandlas på den stämma som hålls idag torsdag. 

Nu visar det sig, via ett så kallat flaggningsmeddelande, att Lager 157-grundaren köpt ännu fler aktier. Innehavet uppgår nu till drygt 2,8 miljoner aktier, en post värd i runda slängar 55 miljoner kronor och motsvarande 15,1 procent av aktiekapitalet i Nelly.

Stefan Palm säger att han lockas av Nellys varumärke och starka position, men medger samtidigt att det finns utmaningar i form av en affärsmodell som ännu inte ger avkastning till aktieägarna. Det vill vara med att ändra på. 

“Nelly är nu ganska lågt värderat jämfört med vad det varit historiskt. Det finns en intressant läge nu, utan att jag vill rekommenderar någon annan att göra likadant som jag. Men det är så jag bedömer det i alla fall”, säger han till Breakit på torsdagen om varför han köpt mer.  

Nelly redovisade i slutet av april en omsättning om 288 miljoner kronor för det första kvartalet, en minskning med nästan 8 procent från motsvarande period 2021. Rörelseresultatet låg på -24 miljoner kronor.

Största ägare i Nelly är Rite Ventures med 25 procent av aktierna, enligt ägardatatjänsten Holdings. 

Nelly har precis som många andre e-handlare haft det tufft på börsen.Aktien har fallit med 37 procent sedan årsskiftet. Bolaget är nu värt cirka 355 miljoner. 

Läs mer