Renewcell genomför riktad nyemission på 324 miljoner kronor

RenewcellImpact

Patrik Lundström, vd Renewcell. Foto: Pressbild

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Kan lösa klädindustrins största problem – nu ska de gasa.

Textilåtervinningsbolaget Renewcell har genomfört en riktad nyemission till svenska och institutionella investerare som tillför 324 miljoner kronor, före transaktionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har utvecklat en teknik för att återvinna textilier, och har bland annat H&M som storägare. Just tillverkningen av textilier är den stora miljöboven inom klädindustrin.

Emissionen omfattade 3,09 miljoner aktier till teckningskursen 105 kronor per aktie. Teckningskursen har fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt på drygt 5 procent jämfört med senaste stängningskursen på onsdagen. Utspädningen i emissionen är 9,1 procent av antalet aktier och röster i bolaget.

Sedan tidigare är H&M en storägare i bolaget och de går tillsammans med bland annat Grincubator in med nya pengar.

"Det är glädjande att notera det fortsatta intresset för Renewcell och vi ser breddningen av aktieägarbasen som ett förtroende för vår affärsmodell", säger bolagets vd Patrik Lundström i ett pressmeddelande.

Emissionslikviden kommer användas för att accelerera produktionskapaciteten till 120.000 ton till 2023/24, samt för investeringar och rörelsekapitalbehov.

Läs mer