Efter kritiken – nu ger Spotify svar på tal

Efter kritiken – nu ger Spotify svar på tal

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Spotify var ett av flera techbolag som helt saknade kvinnor i sin styrelse.
Men bolaget hävdar att de tar frågan på största allvar.

Spotify, som är ett av Sveriges största techbolag, både sett till värdering och antalet anställda, saknar helt kvinnor i sin styrelse. Det visade Breakits granskning av de svenska toppbolagen.

Men enligt Katarina Berg, personalchef på Spotify, arbetar man med frågan på flera nivåer.

"Vi tror att alla gynnas av mångfald. Det är en utmaning för många aktörer inom tech-industrin och för oss är det viktigt att få en balanserad arbetsmiljö. Det bidrar dels till att skapa en bättre arbetsplats, men som ett globalt bolag är det viktigt att vi återspeglar vår användarbas. Spotify är delaktiga i en rad olika initiativ i syfte att öka intresset och inspirera tjejer i alla åldrar att välja tech. Allt från nätverk och event till studentaktiviteter och arbete internt", skriver hon i en kommentar.

LÄS MER: "Bara grabbar i toppen hos de svenska miljardbolagen"

Bland annat sponsrar bolaget evenemanget Women in Tech, som går av stapeln på fredag.

"För oss är det viktigt att verka på olika nivåer - via Kodcentrum jobbar vi med att stötta kodning från tidig ålder, med Women in Tech har vi möjlighet att lära oss av varandra som arbetsgivare och från kvinnor som jobbar inom branschen, från och med förra året är vi också värdföretag åt Female Economist of Year för att nämna endel av det arbete vi gör i Sverige."

Läs fler artiklar
LÄS MER