Sök

Annonssamarbete med DBT Capital

De hjälper företag att skala upp – 7 gånger snabbare än marknaden

DBT CapitalFinansieringstartup

Tobias Lundgren

Är ni redo för tillväxt, men kämpar med att ta in kapital?
Problemet med tillväxtfinansiering är vanligt för många scaleups, något som DBT Capital vill ändra på – med en snabb, smidig och datadriven ansökningsprocess.

Det finns över 1,5 miljoner företag registrerade i Sverige. Bolag som skapats av passionerade entreprenörer som driver växande små och medelstora företag.

Bolag som tagit steget från nystartade företag till scale-ups med ett gemensamt drag – de är i behov av kapital för att finansiera sitt nästa steg och accelerera sin utveckling och expansion. Men många gånger sätter krångliga och utdragna processer käppar i hjulen för högtflygande tillväxtambitioner – något DBT Capitals grundare och vd Alexis Kopylov vill förändra.

Storbankernas kreditmodell för tillväxtfinansiering bygger på hur näringslivet såg ut förr i tiden

”Våra kunder är snabbväxande bolag. De senaste åren har de vuxit sju gånger snabbare än marknaden. För att den starka utvecklingen behöver de en finansiell partner som är lika snabbfotad och disruptiv som de är”, säger Alexis Kopylov.

Över 30 procent av kunderna har långsiktig finansiering

”Vi ser att vår stora mängd återkommande kunder är ett bevis för styrkan i vårt erbjudande och kundernas vilja att bygga starka partnerskap som är relations- och inte transaktionsdrivna”, säger Alexis Kopylov och fortsätter:

”Vår plattform är en viktig detalj, men det är framför allt teamet som gör att vi kan ha ett så fantastiskt erbjudande. Vi märker det på kundnöjdheten eftersom vi får en enorm mängd propåer på rekommendationer och många återkommande kunder.”

Så skräddarsys finansieringen för framtidens bolag

Han pekar på tre saker som gör DBT unika på marknaden: Storleken på lånebeloppet, löptiden på lån samt den smidiga och snabba processen.

DBT erbjuder tillväxtlån på mellan 3 och 30 miljoner med löptider på 1–5 år. Erbjudandet möjliggörs genom starka finansieringsavtal med internationella storbanker samt ett unikt samarbetsavtal med Europeiska Investeringsfonden.

FINANSIERING UTAN KRÅNGEL: Ansök om kapital till ert bolag här!

”Storbankernas kreditmodell för tillväxtfinansiering bygger på hur näringslivet såg ut förr i tiden. Idag kan bolag med komplexa koncernstrukturer och verksamhet i olika länder ha allt av ”värde” samlat i en laptop. Vi tycker att man måste anpassa sin kreditgivning efter det”, säger Alexis Kopylov.

En snabb och smidig process med hjälp av realtidsdata

Det handlar också om själva processen bakom kreditbedömningen. Alexis Kopylov säger att snabbheten och träffsäkerheten bygger på kombinationen av deras datadrivna process och kompetenta kreditteam.

”Genom att bland annat se till realtidsdata kan vi mycket snabbare få en mer djuplodande och heltäckande förståelse för bolagens historia. Sammantaget gör det att vår handläggningstid blir så otroligt mycket snabbare än de traditionella kreditgivarnas.”

Snabbväxande bolagets bästa tips

Ett av de bolag som har fått finansiering via DBT är Walk the Room. En 3D-studio som på kort tid vuxit till världens största leverantör av 3D-material för marknadsföring av kommersiella fastigheter. Här ger de sina tre bästa tips för tillväxt.

  • Sätt en vision som är större och längre bort än du egentligen vågar hoppas på. Det triggar nya tankebanor om vilka strategier, produkter och förutsättningar som krävs för att lyckas.
  • Investera i personal som tar med sig ett fokus på kvalitet och lönsamhet. Det måste finnas balans mellan det långsiktiga och kortsiktiga perspektivet.
  • Sist men absolut inte minst, ha koll på kassaflödet och se till att ha ett bra partnerskap på plats med en trygg finansieringspartner som har erfarenhet och intresse av snabbväxande företag.

SÄKRA ER FINANSIERING: Ansök direkt här!

Läs mer