Belly Balance tar in såddrunda till tjänst mot magont

Belly Balance Tarproblem
Belly Balance tar in såddrunda till tjänst mot magont

Grundarna bakom Belly Balance.

Breakit

Entreprenörerna Sofia Antonsson och Jeanette Steijer ska expandera med sin digitala plattform för folk med tarmproblem.

IBS, känslig tarm eller irritable bowel syndrome på engelska, är en åkomma som drabbar stora delar av befolkningen i världen. Det svenska bolaget Belly Balance har tagit fram en digital hjälpplattform, med behandling online, som vänder sig till de drabbade.

“Det kan handla om gaser, uppblåsthet, smärtor som vanligtvis karaktäriserar IBS”, säger medgrundaren Sofia Antonsson.

Tjänsten består dels av en app som kan användas för att köpa rätt mat i affären, samt en sajt där man kan få tips och råd samt diskutera sina problem med andra drabbade eller få expertsvar.

Affärsmodellen är prenumerationsbaserad. Nu får företaget in en såddrunda på 1 miljon kronor från affärsänglarna Robert Johansson och Rogier Krona.

“Pengarna används till att färdigställa plattformen i Sverige men framför allt att göra en internationell satsning. Vi ska översätta böcker, kurser och app, men till engelska och tyska. Det finns inte så många tjänster i världen som använder sig av Fodmap, den behandlingsmetod som vi använder”, säger Sofia Antonsson.

Det finns inget läkemedel som botar IBS. Hur mycket vetenskapligt stöd finns det för att er metod fungerar?
"Våra rekommendationer bygger på evidensbaserad behandling som är framforskad i Australien redan för 15 år sedan. Vi kan visa att 75 procent av alla som använder vår metod blir hjälpta av den. Så jag skulle säga att det finns ett starkt stöd", säger Sofia Antonsson.

Läs mer

Albert gör börsdebut den 1 oktober – värderas till 600 miljoner

Barnens nätläkare Knodd fyller kassan – backas av Add Health Media

Rusningen kom av sig – men nu finns det (minst) fem heta börskandidater

Läs fler artiklar
LÄS MER