Mitt i Shift-minglet: Här är företagen som entreprenörerna inspireras av idag

JiroyEmigreatShift

Jimi Tadi, Anali Guzman Molina, Kristin Hars och Adel Habib.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Det minglades friskt på tisdagskvällen efter Shift-semifinalen i Göteborg. Vi passade på att fråga några av entreprenörerna på plats om vilka företag som inspirerar dem idag.

Under tisdagens semifinal i Shift i Göteborg lyckades juryn hitta hela fyra företag som kunde gå vidare till den stora finalen i Stockholm. Initiativet går ut på att koppla ihop investerare med entreprenörer, där de bästa teamen får chansen att pitcha sina företag inför en investerarpanel. 

Göteborgsfinalen gick av stapeln i Wellstreets lokaler ett stenkast från Drottningstorget. Och bland hoppfulla entreprenörer och jurymedlemmar minglade också rutinerade entreprenörer.

Vi passade på att fråga besökarna vilket företag som de inspireras av just nu och varför. 

Här nedan hittar ni svaren:

Kristin Hars, grundare av Sisterly Tribe
“Då måste jag säga Astrid Wild som drivs av grymma Maria Paulsson Rönnbäck och Jemina Pomoella. De har varit duktiga på att bygga varumärke och en community. Dessutom har de varit väldigt hjälpsamma mot mig som ligger i en liten tidigare fas med mitt bolagsbygge”

Phat Ngo-Bergström, grundare av Grön
Vilket företag inspirerar dig mest just nu?
“Jag inspireras av Voi. I början var det många som avfärdade Voi som bara en ‘gadget’ men nu inser allt fler att de är med och löser transport-problemet i städerna. Att lösa ett riktigt problem med teknik inspirerar mig”. 


Adel Habib, grundare av Shadowfly
“Den som öppnade den här världen för mig var min morbror. Entreprenörskap var så mycket mer intressant än allt annat. Han bygger och hyr ut fastigheter. Men jag inspireras också av Tesla och Elon Musk, passionen och hur han arbetar med att vara ute i fabrikerna. Han sitter inte på kontoret.”

Christian Zanders, entreprenör och partner på Wellstreet
Vilket företag inspirerar dig mest just nu?
“Då säger jag Tesla. De har förändrat framtiden för mänskligheten generationer framöver och tänjer verkligen gränserna”.

Saaya Sorrells-WeatherfordAnali Guzman Molina och Abhilash Ram, grundare av Emigreat
“Vi inspireras av Bokio. De har tagit något tråkigt och gjort det enkelt och roligt. Bokföring är inget som människor vill göra, men de har tagit bort det hemska med det. Vi vill automatisera immigrationsprocessen och ta bort rädslan som finns kring att flytta och risken att bli deporterad.


Jimi Tadi till vänster.

Jimi Tadi, medgrundare och vd på Jiroy
"Ett bolag som särskilt sig väldigt mycket i transparens. Det är Breakit. Man kan identifiera sig i med- och motgångar och jag har inte sett det i mediebranschen på det sättet."

Läs mer