Sök

Schibsted stärker upp investeringsteamet – hon kliver in

SchibstedInvesterare

Sara Myrenfors, Schibsted Ventures. Foto: Press

Matilda Andersson

Matilda Andersson

Nyhetschef

Schibsted Ventures växlar upp och plockar in Sara Myrenfors, 29.


Schibsted fortsätter satsa på investeringar i nya bolag. Nu kliver Sara Myrenfors, 29, in som ny investment manager – med uppdrag att hitta fler bolag att investera i.

"Jag är väldigt glad att bli del i investment-teamet, att träffa fler fantastiska entreprenörer med höga ambitioner och att stötta våra satsningar för att skapa ännu högre värde tillsammans", säger hon i ett pressmeddelande.

"Att jobba långsiktigt men i högt tempo med teamet och bolagen ser jag verkligen fram emot. Både genom rena investeringar och vårt erbjudande i övrigt till bolagen".

Sara Myrenfors har jobbat på Schibsted sedan 2018, senast med managementstrategi.

"Hennes kunskap om startup branschen och hur man får bolag att växa är ett väldigt gott utgångsläge för en investerare att lyckas. Hon kommer att bli oerhört värdefull i sin nya roll när vi fortsätter att bygga vidare vår attraktiva venture-portfölj", säger Richard Sandenskog, head of investments, Schibsted Ventures.

Schibsted Ventures investerar främst i bolag inom media, fintech, hälsa och marknadsplatser. I dagsläget innehåller portföljen ett tjugotal bolag. I fjol investerade man bland annat i Mindler, Tibber, Savr och Bookis. 

Läs mer