Shift-minglarna listar sina favoritentreprenörer: "Fin kombo av hjärta och hjärna"

Shift2022

Foto: Filip Ljungberg

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

När Shift-semifinalen avgjordes på måndagskvällen så var både entreprenörer och investerare på plats för att mingla. Och då passade vi såklart på att ställa några frågor.

På måndagskvällen avslutades den första semifinalen i Shift – initiativet där vi kopplar ihop investerare med entreprenörer.

Startuphubben Level var platsen för eventet där entreprenörer och investerare nätverkade tillsammans. 

En viktig målsättning med Shift är att skapa nya entreprenörer och förebilder. Därför var en naturligt fråga att ställa i minglet – vem är din favoritentreprenör?

Spana in svaren här:

Anja Trägårdh, vd Trägårdh kommunikation

“Henrik Persson Ekdahl för att han har en sådan fin kombo av hjärta och hjärna när han bygger bolag”.

Alex Molvin, fondchef Almi Invest

Favorit-entreprenör? “Steve Jobs blir mitt val. Han var väldigt kreativ och även spirituell vilket ökade hans eget medvetande som han använde i sitt ledarskap”.

Jimmy Jakobsson, vd och medgrundare Ingager

Favorit-entreprenör? “Jag väljer Bengt Johansson (förbundskapten i handboll) som sorgligt nog gick bort idag. Han var väl mer ledare än entreprenör men som sådan var han bäst. Han var motsatsen till micromanagement och gav verkligen ansvar till laget och individen”

Jens Nilsson, grundare Offerta och investmentbolaget Nyvik

“Det måste bli Peter Carlsson på Northvolt. Han har en stor vision och försöker förändra en industri på riktigt och verkar dessutom ro ihop hela projektet i land. Verkligen imponerande!”.

Jessica Rameau, partner på Wellstreet

“Elvies grundare Tania Boler. Hon är en femtech-grundare inom konsumenthårdvara som hade en tuff resa med att få in kapital och där investerarna inte såg behovet. Men hon har skapat en bland annat en bröstpump som är nästan osynlig och helt tyst, vilket har hjälpt kvinnor att kombinera arbete och privatliv på ett helt nytt sätt. hon har också tagit sig tiden att berätta om sin resa och dela med sig av sina kunskaper, det är viktigt för att stärka andra kvinnliga entreprenörer.”

Yang Wenjing, grundare Mbegusolar

“Min pappa. Han är också entreprenör och född i Tibet. Han lämnade sitt hem när han var 13 år och familjen var väldigt fattig. Han började med många olika jobb, som chaufför och leveranser. Han startade sitt eget bolag där de tillverkade trägolv med sina vänner, de har gått vidare sen och investerat i områden som fastigheter, mat och annat. Han är min inspiration.”

Läs mer